divendres, de gener 19, 2007

Per la Pau i el Diàleg.

Neix una iniciativa social i ciutadana per donar suport al procés de PAU a Euskadi. Crec que és bàsic que la ciutadania s'organitzi per pressionar els seus polítics, que com s'ha demostrat, sembla ser que no volen sortir del pou on s'han ficat. Tot i que vull felicitar els últims moviments del PSOE, que marquen una petita tendència a separar-se de l'estratègia del PP. Està clar que cal seguir treballant per la PAU. Però no vindrà mai sense el diàleg, sense afrontar que hi ha un veritable problema polític de fons, l'autodeterminació d'Euskadi. Per aixo em sembla important la convocatòria per al proper diumenge 28 de gener a les 12h, la concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.
Teniu més informació: web de la campanya
Aquesta campanya i moltes altres em porten a la reflexió següent: som un poble que destina molts esforços a treballar per les lluites d'altres pobles i tenim abandonada la nostra... i també hi ha sectors polítics i de al societat civil que viuen emmirallats pel conflicte basc, pel poble basc, i que abans mouran un dit per ells que per la llibertat del seu poble. Globalitzant aquest comportament, poder algun dia calgui reflexionar perquè ens belluguem pels altres i mai per nosaltres mateixos, amb això no vull dir que deixem de ser solidaris i compromesos amb les lluites d'arreu del mon i contra aquest sistema capitalista, però hi ha vagades que em sembla que per molts i moltes és més fàcil lluitar per lluites llunyanes que comprometre's amb transformar el nostre entorn immediat... tot i lluitar contra el mateix enemic.
Bon cap de setmana!

1 comentari:

  1. Parece que el mayor apoyo a la negociación sí o negociación no vendrá de la mano de las elecciones generales de 2008. Hasta entonces, me temo, nadie se moverá temiendo no salir en la foto.

    Iniciativas populares -que viene de pueblo y no de élite de derechas- siempre son bienvenidas. Sobretodo para decirle a la clase política y a la banda de las montañas que ya basta, es suficiente, que todo el mundo a sentarse, a hablarlo y a solucionarlo.

    En Euskadi la gente está cansada de tener que cargar siempre con lo mismo. Y en el resto de España, también.

    SALUD.

    ResponElimina