dijous, d’abril 21, 2011

Entrevista a la web d'Esquerra...



Quin creus que és el principal repte que teniu plantejat com a municipi pel proper mandat?

Els principals reptes van encaminats a donar solucions als problemes que des de fa massa temps
patim. Haver construït una ciutat dispersa i amb els efectes de l’especulació ens ha portat a patir una manca d’equipaments a la majoria de barris i al coŀlapse dels equipaments ja existents, així com una mala comunicació del municipi i problemàtiques d’aparcaments. En definitiva, ha estat una administració local allunyada de la ciutadania. Nosaltres volem, en la mesura del possible, donar les eines i els recursos tant al nostre teixit comercial com a la ciutadania per lluiar contra la crisi. Tot això sense oblidar la cohesió social i la creació d’identitat local.

Quina valoració feu del Govern local que hi ha hagut fins ara?

Durant els últims anys, el tripartit de PSC+CIU+ICVEUiA han fet una política d’aparador, on s’han dedicat a projectar la ciutat cap enfora i han abandonat la vida i els problemes diaris
de la ciutadania. Hi ha hagut molta manca de diàleg, i unes eines de participació ciutadana estèrils. S’han seguit destruint els últims espais verds en benefici de l’especulació urbanística i en favor dels interessos privats. Tot això amb un malbaratament dels recursos públics, amb grans campanyes publicitàries de maquillatge.

Quins seran els principals eixos del vostre programa?

Volem reinvetar Castelldefels, des de la base de la ciutadania, amb 3 eixos claus: d’una banda, accions encaminades a promoure i a donar suport a l’emprenedoria a Castelldefels i a la formació i suport cap als sectors que pateixen la crisi —persones aturades, joves, comer-ciants, comerç de barris. En segon lloc, reinventar les polítiques culturals per fer la cultura l’eina de cohesió social de la mà de les entitats de creació de cultura i de patrimoni i, finalment, reinventar el model de participació ciutadana des de la radicalitat democràtica, amb eines de participació directa i pressupostos participatius.

Quin perfil de persones conformarà la vostra candidatura?

Hem finalitzat una etapa de relleu municipal, i en aquests moments presentem una llista amb prop del 50% de cares noves: joves, gent gran, professionals de tots els sectors... Persones vinculades el teixit associatiu i de la majoria de barris de la ciutat. Crec que tinc la sort d’encapçalar un bon equip per afrontar el repte de reinventar Castelldefels

enllaç: http://www.esquerra.cat/municipals2011/alcaldables/castelldefels.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada