dilluns, de febrer 09, 2009

Besties, diables i diableses en defensa de la cultura del foc!

Dissabte el vespre cap a Berga. Hi havia convocada un acte en defensa de la cultura del foc. Ja que córrer perill per la directiva europea que vol regular tant la fabricació com utilització del material pirotècnic.
Les tradicions i costums dels països catalans, que tenen el foc, més concretament els petards, com a peça clau, poden córrer perill depenent de la interpretació de la directiva europea, que faci el govern de l'estat espanyol.
I clar esta, que si tots i totes no fem prou soroll amb els timbals, petards, etc.. l'estat espanyol pot fer una interpretació de la directiva que posi em perill les nostres festes, tant a nivell de l'organització de correfocs, cercaviles, Patum, etc... com la participació en aquest de les colles infantils.
Així doncs cal seguir reivindicant la importància del foc dins de les nostres festes, com nexe de unió d'una mateixa cultura, d'un mateix poble, com el símbol que representa de germanor entre tots els pobles.

Dissabte a Berga segur que molts i moltes els que varem assistir part també d'aquesta flama que no deixara de crema. Un foc que dissabte ens va tornar a purificar de la ma dels diables, bestiari, maces de patum i com no de les gites de Patum, que com diu l'ultim disc de Aramateix: "Son les besties més boniques dels Països Catalans"

El Gar i Got (Castelldefels) també es manifesta!
Imatge del Passeig de la industria de Berga.

Varen sortir totes les besties, fins i tot les més petites.









1 comentari:

  1. la nostra festa,

    la nostra tradició,

    la nostra cultura,

    aturem la normativa!

    ResponElimina