dimecres, de juliol 29, 2009

Tancant carpetes (I)

Avui començo les cròniques de 4 dies pel Pirineus Aragonès. (tot i que una part la podríem considera dins de la franja de ponent) Feia dies que tenia moltes ganes de marxar el Pirineu i encara més de visitar valls noves i descobrir lloc nous i com aquest any les vacances es limitant a visitar el meu entorn més proper, sense desmereixa cap reco amagat que he trobat i que a voltes m'ha fet pensar que massa cops deixem en l'oblit allò que tenim més aprop creient que no ens pot sorprendre més.... poder és que no sabem com fer-ho?
Descobrint a cada pas d'aquest tres dies, d'activitat pirenaica, camins nous, cims nous, indrets nous i algun que altre flor o animal que m'he acompanyat en aquests cims, tres dies en que m'he dedicat a tancar carpetes de cims que encara restaven oberts d'intens sense assolir o algun que altre que em rondava pel cap des de feia temps. Una petita expedició en solitari en la qual he tancat d'altres carpetes i he obert de noves, així és es la vida.
Tot i que sempre que feia fotos, pensava que no viatjava sol i intentava fer-les el millor possible, perquè des de tots els racons que visiteu aquesta finestra un dia o altre també viatgeu per aquestes valls... després de prop de 5 anys de finestra, si ho aconsegueixi amb algú de vosaltres ja val al pena seguir actualitzant dia si i dia també... (Ep, que no emplantejava no feru! jejeje)
Dissabte a ultima hora, després d'un passeig pel dissabte solidari a Castelldefels, parlant amb un i amb l'altre, es fa tard i marxo avanç que decideixi posposar el viatge....
Arribo tard, cap a les 1 de la matinada i decideixo dormir a l'aparcament de "los llanos del Hospital" Preparo la furgo i a dormir, poques hores... que el dia següent vull anar cap el Perdiguero de 322m, un cim que havia intentat 3 cops i que per una raó o altre mai havia pujat.

Sona el despertador, esmorzo i cap el punt de sortida, a la carretera que baixa a Benasc a l'alçada del barranc de Lliterola. Un petit aparcament i des d'aquí camí amunt per la vall de lliterola. Sempre ho havia intentat per la vall d'estos. Aixi que decideixo canviar de vall. Vaig a bon ritma, fent fotos aquí i allà i fins i tot fent de pastor per apartar un remat d'ovelles... un vall prou solitària i pocmassificada . Em vaig trobant algú, però tot molt tranquil, fins i tot nomes veig una marmota, tot i que sento molts xiscles.. avui no tinc prou sort per fotografiar-les. Segueixo el camí que segueix el barranc delliterola, marcar amb punts blaus i moltes fites. Arribo el "ibonet de lliterola" per desprès pujar cap la "Collado ubago", on es pot contemplar ja tot la vall d'Estos, Posets i tot el macís de Maladeta-Aneto. D'aquí ressegueixo la cresta del Perdiguero, passat primer pel cim del Hito este del Perdiguero 3170m i desprès arribant el cim del Perdiguero 3222m després de 3:20h. Aquí esmorzar, posar les 3 pedretes a la fita del cim de cada excursió i com marca el meu "ritual" i una bona estona gaudint de la llibertat dels cims. Fotos, menjar i miro el mapa per mira si alguna alternativa de baixada que no sigui el mateix camí. Em trobo be físicament, així que decideixo anar fent cresta per la tuca de Lliterola 3095m, Pico Royo 3121m, Punta lliterola 3132m i a pocs metres de l'agulla de lliterola decideixo baixar al "ibon blanco" i d'aquí per la vessant contraria de pujada i del barranc de lliterola baixo per retrobar el camí de pujada per seguir-lo fins el cotxe després de 7:30h i 1800m de desnivell positiu... Bona, maca excursió... i una carpeta tancada.

Acabo el dia sota la dutxa del càmping Aneto, sopant pasta i dormint com feia dies que no dormia... sota un cel de milions d'estels i amb la companyia de la musica dels sopa de cabra... que més li podem demanar a la vida?... com deia aquell llibre en alguna de les seves pagines...


Primeres rampes, jo i la meva ombra..

Camí cap a la cabana del "forcallo·

Ramat d'ovelles.

Barranc de Lliterola i el fons el Perdiguerret.

Petita bassa del barranc de Lliterola.

Canal entrant a l'ibonet de Lliterola. el Fons l'Hito este del Perdiguero

Ibonet de lliterola i el collado ubaggo.

Flors a l'ibonet.

Reflexes...


Contemplant les valls.

Vistes des del Collado ubago, a l'esquerra macis de Aneto-Maladeta i vall de Lliterola i a la dreta vall d'Estos.

Començament de la carenar.

Vistes del ibonet de lliterola.


Hito este de Perdiguerro 3170m amb el Perdiguero el fons.

Ibon blanco de lliterola, amb les ultimes neus.

Cresta, amb la tuca de lliterola, pico royo, punta de lliterola.

Cim del Perdiguerro 3222m

Cim del Perdiguerro 3222m

Cresta del Perdiguerro.

Punta de lliterola 3132m

Ibon blanco.

Ibon blanco.

Ibon blanco.

Ibon blanco amb la cresta el fons.

Barranc de lliterola.

Barranc de lliterola.

Pasta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada