dissabte, d’agost 22, 2009

Postals de la Festa Major 2009

Sempre he pensat que les festes, no son festes, sense la implicació de la gent. Sense que un poble es faci les seves festes, participi i estigui implicat o fins i tot cal anar molt més enllà i cal que la gent, al ciutadania sigui la part important d'ella i de la seva organització .. fugir de les festes aparador i fer les festes per la gent i des de la gent. Estic segur que així es construeix la tradició, al cultura popular i és reforça el sentiment i estimació cap el poble, cap l'indret on vius, per tot allò que representa i comportar ser part del lloc on vius.

Des de fa ja 27 anys que la cultura popular i tradicional arriba el nostre poble, a les nostres festes, de la ma de l'ACPC, massa cops castigada i oblidada pels poder polítics que han practicat el clientelisme associatiu associat més el color de la gent que forma les entitats que a la importància, treball i compromís que aportant a la ciutat... fet que ha comportant un gran greuge històric de reconeixement public d'aquella gent, famílies que durant molts anys va fer possible, amb les dificultats que comportava a Castelldefels, arrelar les tradicions popular en la nostre ciutat i que sempre ha estat l'enveja de molts pobles de la nostre comarca... S'equivoca qui vol tacar de un sol color un mar ple de matisos, que encara el fan més gran, fort i bonic...

i tornant a la festa major, amb la maquina de fer fotos a la ma, a voltes fent companyia a la faixa dels castells i el mocador vermell i d'altres en els dits d'una bona companya de viatge, he fet el meu petit i modest homenatge a tots i totes els que segueix-ant resistint, lluitant i compromesos i compromeses amb al cultura popular i la tradició a la nostre ciutat.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada