divendres, d’abril 27, 2012

Abril, tot i les dificultats, ens en sortirem!

(Foto Lorena Garcia)
La primavera ens porta uns pressupostos de l’Estat espanyol que ens ofeguen encara més, que ens condemnen encara més dins d’aquesta crisis. Els catalans i catalanes, siguem de la ideologia que siguem, veiem un cop més com el govern de l’estat espanyol ens vol empobrir i limita el nostre creixement econòmic sense voler invertir en infraestructures, limita el nostre creixement social ofegant les classes populars i els serveis més bàsics com ensenyament, sanitat, serveis socials. L’estat espanyol segueix sense complir amb les lleis, les seves pròpies, i no inverteix a Catalunya el que dicta l’Estatut.
L’Estat suma ja 10.500MEUR en incompliments i a més Espanya ens segueix robant, ens segueix espoliant 16.500MEUR anuals de l’espoli fiscal que Catalunya pateix. Algú, davant d’aquests números i fets reals, encara pot pensar que ens surt a compte ser espanyols? A més a més que ens despulla del tot econòmicament cal sumar-hi els atacs a la nostra llengua arreu dels Països Catalans, les intencions de reduir tota expressió de internacionalització del fet català, els atacs al sistema educatiu i a la convivència i la llarga llista d'agressions i atacs a Catalunya, a la seva llengua i cultura.
L’estat espanyol és un estat que ens espolia i ens despulla tant nacionalment com econòmicament. Però a l’abril ens recorda que si som capaços de sumar complicitats, si som capaços de superar les adversitat plegats ens en sortirem.
I l’abril ens porta l’olor de la primavera que transforma i provoca canvis i ens recorda que és l’hora de caminar sols, ja que és l'única eina per defensar les classes populars, els homes i les dones, els infants i joves, l’estat del benestar, la nostra cultura, la nostra llengua, per dignitat! i perquè no és que tinguem pressa, és que tenim la necessitat! a l’abril caminem cap a la república catalana!

(Article publicat el diari local Delta)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada