dissabte, de febrer 04, 2017

Collbató - Santa Magdalena - Collbató (Entrenament per Montserrat)

Aparco a l’aparcament en bateria que hi ha al carrer dels Pins de Collbató, a tocar el seu dipòsit d’aigües. Des d’allà enfilo el carrer que porta directa cap la falda de Montserrat i començo a pujar pel camí del Fra Gari, PR (Blanc i Grog). La drecera de Fra Garí és un camí que guanya verticalitat molt ràpidament i que en alguns trams cal ajudar-se de les mans i dels graons fets a la roca.

Ràpidament guanyo alçada i segueixo amunt passant pel Mirador de Fra Gari i arribant al camí vell de Collbató. Segueixo el camí vell fins arribar al barranc on hi ha la Font Seca i on es troba unes indicacions dels camí de pujada cap a sant Joan. Sense aturar-me segueixo amunt mirant el rellotge i calculant el temps que tinc abans no es faci fosc. Vaig a bon ritme però no puc aturar-me gaire. Així que segueixo amunt per un bonic camí 100% montserratí. El camí va fins la pista que hi ha sota Sant Joan i l’antiga ermita de sant Onofre. Aquest cop no passo per dins de l’antiga ermita i faig unes escales noves que han netejat i que pujant cap a l’antiga ermita de Santa Magdalena. Arribats aquí, miro el rellotge i veig que puc fer els pocs metres que falten fins el cim de la miranda de Santa Magdalena. Dalt del cim de 1132m es contempla unes grans vistes de tot el Llobregat. Fa molt de vent i tampoc tinc molt de temps, 50minuts des de Collbato fins dalt del cim.

Baixo pel mateix camí de pujada fins arribar l’inici de les escales de Jacob per baixar fins el camí de Sant Joan per les escales que estan entra la gorra marinera i la magdalena inferior. Des del camí vaig cap a l’estació del funicular de Sant Joan per anar pel camí de les ermites cap baix. Segueixo la pista de ciment, fins el pla dels soldats i agafar el camí vell de Collbató per tornar cap el cotxe. El camí baixa amb algunes petites rampes. Passo pel pla de les bateries, torno a passar per la font seca i decideixo baixar per la drecera un altre cop ja que no tinc prou temps. Així que baixo per la drecera de Fra Garí i torno a l’aparcament del carrer dels Pins.

Un bon entrenament per la màgica Montserrat, que ara es troben a faltar vivint a l’alt maresme. Però com ara estic treballant a Martorell uns mesos no tinc excusa per escapar-me després de curra a estira les cames! Com sempre un recorregut tècnic, dur i que omple el dipòsit d’energia montserratina per seguir caminant i fent el cabra per la muntanya!

Ruta a Wikiloc gravada Garmin 405:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada