dilluns, de juny 18, 2007

Un dissabte per les valls de la cerdanya


Divendres cap a els 23:30 arribo a l'aparcament de Refugi de Cap del Rec. Preparo la furgoneta per dormir (ja ens hem instal·lat les fustes per fer de llit i el vaig estrenar divendres) sopar i a cucar. Cap a les 5:15 sona el despertador, en vesteixo i vaig cap el refugi. Agafo la targeta de fixar i un altre cop cap el cotxe a espera l'hora de sortida...
Son les 6 del mati del dissabte, un dia fresquet i amb un cel tapat, la I marxa cap de Rec comença, 51.2km per davant amb un desnivell acumulat de 5020m. prop de 270 participants prenem la sortida. Les marxes son excursions llargues on cadascun la fa com pot o com vol, corrent, caminant, on la competició no es amb ningú més que amb tu mateix. no hi ha categories, premis... nomes s'estableix un temps limit d'arribada.
A la sortida ja es comença a veurà els dos tipus de gent que far aquestes marxes, aquells que les intentem fer corrents i els que volen gaudir d'un dia d'un excursió exigent i dura. Poc a poc s'allarga el cuc de participants. El recorregut és impressionant, un paisatges d'alta muntanya per unes valls gens castigades per la ma del Home.
Els primers km son de baixada cap el poble de Viliella i aquí primer avituallament. Comença la primera pujada que per pistes i corriols puja fins el port de valcivera (frontera amb Andorra). Al port unes grans vistes, un paisatge increïble... des del port comença una baixada llarga de prop de 12km que ens porta a Andorra. A la font de closa, un gran avituallament amb botifarra, vi i els productes de sempre (isostar, coca-cola, taronges, plàtans...)... després d'aquest avituallament... un pujada de prop de 1300m de desnivell que a poc a poc vaig fent, un parada per recuperar forces i cap a dalt... 2:10h per pujar i acabar rebentat!
Pel camí veig els caus de les marmotes que ja han sortit i fins i tot una parella de rapinyaries sobrevolen el Collet de sant viçents, punt més alt de la cursa. Ara si, 9km de baixada pel refugi de l'estany de la Pera i després per pista fins el punt de sortida.
Al final 8:35:00 per fer els 51,2 km... un marxa impressionant, pel paisatge, el recorregut i el caliu de gent que corra o caminem per les muntanyes.
Aixo si, poc descans tinc que divendres cap el Canigó a buscar la flama, diumenge la cursa del Pedraforca i el cap de setmana següent tinc al cap fer la marxa Núria-Queralt 92km i 8000m de desnivell acumulat en menys de 24h...

1 comentari:

  1. collons nen! quina màquina!

    res...aquí estem els més modestos per fer alguna collonadeta d'excursió quan tinguis un cap de setmana de relax i tranquilitat caminadora... ;)


    que vagin molt bé aquests dies!!

    ResponElimina