dijous, de gener 31, 2008

ZP que gira al centre-dreta

No descobreixo res de nou, però des de fa dies em bull la sang cada dia que escolto les noticies, les promeses d’uns i altres. Ja fa temps que està reflexionada l’idea que ja no exisiteixen les esquerres ni les dretes, que tant el PP com el PSOE es barallen per ocupar l’espai del centre-dreta. Ja no veiem com posen sobre la taula dos models d’estat, d’economia, de benestar, diferents. En línies generals ja no hi ha dos grans idees que s’enfronten per transformar la societat. Ara assistim a una batalla dura i pura per tenir la clau per gestionar el poder, simplement gestionar, lluny de millorar la vida de les persones. I sembla que la política catalana també comença a patir d’aquest mal.

La política dels dos grans partit espanyols, jo no és un batalla sobre idees, sobre dretes o esquerres o si voleu sobre extrema dreta i centre-dreta, ja ni això. Ja no és una batalla entre blau i vermell o entre classes. Ja no és una batalla entre la justícia social i la defensa del capital. Ara sembla més una competició entre dos grans empreses que l'únic que busquen és tenir més clients que l’altre per poder tenir més quota de mercat.

El gir cap al centre-dreta del PSOE.

Com és possible que un president del govern del PSOE decideixi tornar-nos 400€ perquè hi ha beneficis???? Peró qui s'ha cregut que som? Que no hi ha on invertir 5200.000.000€ (segons les seves fonts 13 milions de ciutadans de l’estat espanyol es podrien beneficiar dels 400€) que no hi ha inversions per fer en infraestructures, serveis socials, sanitat, habitatge protegit, etc... si us plau, si algú encara es creu aquesta colla de farsants! I encara ens volen vendre que son socialistes o un contra poder del PP! Aquesta es una política progressista? això nomes te un nom i és: compra de vots.

Això sí, els catalans i catalanes haurem de anar a mendicar perquè ens traspassi rodalies amb les inversions suficients per poder fer anar els trens, anirem a mendicar per tenir un sistema de finançament just per millorar els serveis socials, la sanitat, la mobilitat... mentrestant assistim a les promeses inversores a altres indrets, que segur que són de rebut però no justes i equilibrades, d’això que s’anomena estat espanyol... insultant!

Però com sempre, després anirem a votar el menys dolent per la por a el retorn de la caverna... seguirem patint els retards de Renfe, la manca d’inversió de l’Estat que ens ajudaria a millorar la sanitat, els serveis a les persones, la mobilitat, seguirem esperant els papers de Salamanca, les balances fiscals, etc... seguirem patint per seguir estant obligats a ser part d'aquest estat que tan poc ens estima políticament parlant.

Peró algú encara creu que ens surt a compte pertànyer això que anomenen Estat espanyol? Ni els uns ni els altres, l'única sortida és la independència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada