dimecres, de novembre 27, 2013

Volta per Cor del Montnegre

Diumenge s'aixeca un dia gris, les previsions de fred i vent desaconsellen anar cap l'Alta Muntanya i els llençols ens atrapen el llit.
Així que després d’esmorzar agafem el cotxe i puguem cap al Montnegre, per acabar una excursió que fa un temps vàrem deixar a mitges per manca de temps. Puguem amb Cotxe, per les pistes forestals que porten de Calella a Hortsavinyà i que passa per les urbanitzacions que destrossen el paisatge, fins el Coll de Can Benet (523m) on deixem la furgoneta. Agafem la pista direcció Sant Martí de Montnegre (GR92) i en el primer desviament, a ma dreta, deixem el GR i seguim per un pista que perd alçada ràpidament. Pista que va a buscar el fons de la vall resseguien el riu del Sot de la Brinxa que va ple d’aigua per les pluges dels últims dies. La Pista baixa ràpidament fins al fons de la vall i arriba fins el petit Pantà de la Brinxà o del Grog Negre, un petit pantà en mig de la vall. Des d'aquí la pista segueix sense perdre alçada fins a Can Riera on agafem el desviament, un petit corriol que puja dret i que és el GR-83. Anem direcció Mataró. El GR és un corriol que puja per terreny típic de Montnegre, Alzines i terra de sauló ple de petites canal de erosió de les pluges. el camí puja sense treva.
Pel camí trobem moltes restes de tires de plàstic de senyalització d’alguna Marxa o cursa, realment fastigós trobar tants plàstics penjats els arbres i no d’una cursa de fa un dia o dos, que encara no en recollit, si no son plàstics de fa temps que ningú ha recollit. Un fet denunciable i fastigós que l’organització no sigui prou responsable per netejar les restes de senyalització de la cursa. He investigat i no trobo quina cursa va ser la que va transcórrer per aquests corrriols. Seguim pujant i guanyant desnivell fins a un cruament de camins i pistes, aquí deixem el GR i busquem “la Rajoleria” que marca el mapa alpina, Deixem el GR i agafem la pista de la dreta que puja suaument i en uns 100m a la dreta del camí trobem el petit forn on es feien Rajoles molt malmès per la vegetació. Et pots fer una idea de com era el forn de rajoles. Seguim per la pista per anar a buscar la pista principal que passa pel costat del “Suro Gros” que també esta marcat al mapa de l'Alpina. Seguim la Pista fins arribar a Sant Martí de Montnegre (484m). Des de Sant Martí es veu tot el Montseny i part de les muntanyes del prepirineu.
Puguem fins la pista on hi ha cruament del GR-92 i GR-5 i des d'aquí enfilem el corriol de GR-5 que també és el SL-C 103 que junts van a buscar el coll de Basses (691m). El camí transcórrer pel mig de bosc de castanyes i alzines ple de les fulles caigudes de la tardor. Arribem el Coll i deixem el GR-5 (que baixa fins a Sant Iscla de Vallalta) i seguim pel les marques de SL-C 103 que ens porta per una pista fent carena fins el cim de la Telefonista o Turó Gros (759m). Des d'aquí baixem per una petita pista fins a Santa Maria de Montnegre on deixem el SL i agafem la petita pista que baixa per darrera de les restes de l’arbre monumental i que porta fins la pista del GR-92 que ens porta fins el coll de Can Benet.
Bonica excursió pel cor del Montnegre, on trobes una barreja de paisatges, boscos, construccions… En un dia fred que al final ha sortit el sol. Molt recomanable per estira les cames i descobrir els racons del Montnegre.




Pantà de la Brixà

Pantà de la Brixà



GR-83


Montseny (Turo de l'Home i Les Agulles)





La Rajoleria

Suro Gros

Sant Martí de Montnegre

Sant Martí de Montnegre



Santa Maria de Montnegre




Coll de Can Benet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada