dimarts, de gener 31, 2006

I ara el Psc-PsoE Amenaces??


Una demostració més que tot son de la mateixa corda. Ahir el PSC-PSOE amenaçaven a ERC. Que si no s’afegeix el acord del estatut signat per ells i CIU haurien d’abandonar el Govern de la Generalitat. Semblar que el PSC-PSOE s’ha unit a la estratègia del PP de la por i la mentida. S’han unit a l’estratègia dels militars amb intencions antidemocràtiques. Poder els dirigents del PSOE i del PSC amb intencions colpistes també haurien de tenir en compte l’article de Iu Forn.
Enganyen a la ciutadania, tant CIU com PSC-PSOE per que en cap moment el pacte del Tinell (Cal recordar el Psc qui els va portar al govern de la generalitat) s’incompleix, no diu en cap moment que el pacte es aprovar l’estatut, si no treballar per fer-ho realitat. ERC no esta incomplint el pacte. Els que si que estan incomplint l’acord del parlament de Catalunya son el Psc-PsoE, CIU,ICV-EUIA que han decidit que tot el que es va acordar a Catalunya es paper mullat, s’ha rigut en els nostres nassos. Com podem parlar de més autogovern i desprès no defensar els acords aprovats per majoria en el nostre parlament. A qui intentant enganyar?? I ara encara tenen la barra d’amenaçar o de dir el que ha de fer un altre partit polític. L’amenaça i la por son les eines del feixisme. De tots els feixismes!

Tot això fa que aquells que havíem perdut la confiança amb unes sigles ara tornem a estar motivats per seguir endavant, sabem que no es la nostre lluita el 100% però es la que ens pot fer avançar una mica en el llarg camí...

6 comentaris:

  1. Viam finestra, em sembla que cal separar dos apectes clars.

    1) Tenim el millor estatut que podriem tenir donada la conjuntura social economica i politica actual (sigui merit de qui sigui i desmerit de qui sigui). Per tant, cal dir que si al nou Estatut.

    2) Els politics han jugat els seus papers des del primer fins l'ultim moment de la negociacio i en base aixo i moltes altres coses decidirem qui votarem a les properes eleccions.

    Em sembla un error barrejar aquests dos punts. En el referendum de l'Estatut es vota un Estatut i no els politics que l'han fet o l'han deixat de fer.

    ResponElimina
  2. A veurà... discrepo el 100%

    Primer de tot no es el millor Estatut que podíem tenir, l’estatut que podríem tenir es que es va aprovar pel parlament. La sucursal del PSOE a Catalunya s’hauria d’haver negat a aprovar una estatut que els seus “camarades” no volien. Cal recordar que el senyor ZP amb el seu “talante” amb el palau Sant Jordi ple va dir: “que aprovaria l’estatut que sortir del parlament”. Així doncs aquest no es el millor estatut que es podi obtenir, el millors es el que es va aprovar al Parlament. Que ningu s'enganyi, no hagues passat res enstrany si el congres espanyol aproves l'estatut del parlament.
    A l’hora d’anar a votar... que el seny no es faci traïdor... (sense voluntat de menyspreu a ningú pel seu vot, tothom es lliure!)

    més que barrejar, es que tot plegat es un convinat.

    Ahir el Gavaldà (Canta dels Pets) a la radio feia aquesta comparació:
    Això ha estat com el programa de TV3 sis a traïció: on el final tots han dit: m’ho quedo tot menys el Carod que ha dit comparteixo i s’ha quedat sense res! Força encertada aquesta comparació que per mi diu el paper que ha fet cadascun...

    ResponElimina
  3. al racó català hi ha un article molt bo sobre el tema de l'Estatut, i ve a dir que, com sempre, els catalans ens hem quedat amb un platet de llenties, sense ni tan sols una miqueta de carn.

    Deu ser que els catalans, quan anem a Madrid a negociar, ja anem amb als pantalons descordats per a baixar-nos-els ben ràpid.

    La postura d'ERC, de moment i temps al temps, em sembla la més digna i raonable malgrat penso que moltes altres alternatives no tenia!

    Vagi bé!

    ResponElimina
  4. L'article que hi ha a racó català que parlar el pablo esta molt i molt be. crec que es molt interesant donar un cop d'ull: http://www.racocatala.com/articles/9815

    ResponElimina
  5. Insisteixo al 100%.

    Jo no dic que sigui "el millor estatut que podriem tenir". Dic que es "el millor estatut que podiem tenir donada la situacio politica, economica i social actual, a Catalunya i a Espanya". Tu mateix em vas convencer que qualsevol escenari alternatiu hagues estat insostenible. I jo no vull escenaris insostenibles.

    Els ideals son molt nobles, pero no poden ignorar la realitat subjacent. I aixo es molt diferent de la cobardia.

    Per cert, podre votar en el referendum si ni visc ni treballo a Catalunya?

    ResponElimina
  6. els únics partits honestos són els de dretes.
    Al menys no enganyen, tothom sap a què juguen.
    La resta, malauradament, quan arriben alla on volien arribar es troben que la realitat es de dretes. Recordeu uns dels objectius d'ERC de suprimir els peatges de les autopistes? Dons aquest any els han apujat (amb l'OK del govern) un 6%. Recordeu que la Tura pitava quan passava amb el cotxe pel peatge de Mollet? Dons ja no pita (ni li diu al xofer que piti). Recordeu la política de vivenda promesa en campanya (curiosament adscrita al dept de Medi ambient)? Dons no sé de cap polític que hagi proposat regular el preu de l'habitatge, com es regula el de l'aigua o de la llum o del butà.
    Dons amb el tema de l'estatut passa el mateix
    Màrius

    ResponElimina