dimarts, de febrer 05, 2008

Aixo és una Monarquia-bananera!

Una mostra més de la debilitat d'això que anomenen democràcia, d'això de la separació de poders. Ara estem a punt de veure com una part important de la societat d'Euskadi no pot anar a les urnes a votar la seva opció política. Això sí, el maig passat si que va ser legal fer-ho i a les ultimes eleccions al seu Parlament també. Però ara no. Ara resulta que molesten, segur que aquells diputats i diputades de l'esquerra independentista que podien anar al congrés espanyol fan nosa per configurar majories entre nacionalismes-socialistes.
Perquè algú es creu que amb la persecució de l'esquerra independentista s'acabarà la violència? que si condemnessin la violència s'acabaria aquesta retallada de llibertats?
I que quedi clar que qui escriu aquestes ratlles s'oposa a la utilització de la violència en els processos actuals d'alliberament nacionals de les nacions sense estat que estem encadenats a això que li diuen Espanya.

Però algú creu que es pot solucionar un conflicte retallant llibertats, que amb la via policial i repressora és com es solucionen els conflictes? La meva resposta a aquestes preguntes és clara, No. I dialogar no vol dir claudicar. Per què no proven de deixar la llibertat de poder preguntar els habitants dels territoris si volen esdevenir un poble lliure? Allà i aquí. Quina por tenen?

Però tot això em plateja un gran dubte més de base, si realment a l'estat espanyol hi ha democràcia. Si hi ha o no una divisió de poders clara, si el poder judicial és objectiu i independent, etc...

I a la vista de tot allò que passa amb el poder judicial i la política, crec que No, que això és una monarquia-bananera! en la que encara manen els bisbes, els polítics i els jutges que porten camisa blava sota els hàbits...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada