dimecres, de març 05, 2008

un diputat més del PSC és un diputat que perd Catalunya

"Un diputat més o menys de CiU, ERC o ICV no significa res, però un diputat més o menys del PP i del PSOE pot significar que el pròxim president es digui Mariano Rajoy o José Luís Rodríguez Zapatero.' Aquesta proclama, feta ahir per la candidata socialista Carme Chacón en un míting a Reus, il·lustra prou l'esforç que fan, tant el PSOE com el PP, per polaritzar la campanya electoral, sobretot a Catalunya, on l'espectre polític és més ampli." (Font : Vilaweb)

El PSC-PSOE segueix amb la seva estratègia de la por per intentar tenir una majoria el més a prop de l'absoluta, que li permeti fer i desfer sense el control d'aquells que més molesten, d'aquells que no són fenicis a Madrid. Avui per avui, tot i els intents del PSC, la qüestió és saber quin és l'avantatge que tindrà el PSOE sobre el PP i amb quants diputats haurà de pactar el PSOE per poder sumar i tornar a fer president a ZP i ministra a la Chacón. Així que un vot més al PSC és un vot més a seguir igual que sempre.

Fa dies que escolto el tema del vot útil cap al PSC per poder aturar el PP, però a Catalunya el vot útil no és el PSC, el vot al PSC l'únic que fa és reforçar la força del PSOE contra els interessos de Catalunya. Una petita demostració es la nul·la defensa de Catalunya i el Català per part de ZP en el debat. Està clar que a Catalunya s'hi juguen molt, però no la presidència, sinó la majoria. Amb aquest tacticisme el Govern de l'Estat espanyol no ha complert la seva promesa de tornar a cobrar el bitllet de Renfe de la línia C2, com així ens recordava un correu que avui hem rebut a ERC Castelldefels. La partía i doblá va dir que la gratuïtat seria fins l'arribada del TAV a Barcelona, però ja fa uns quants dies i segueix sent gratis, poder tenen por de tornar a recordar els patits usuaris de Renfe els dies negres que els van fer passar per les presses i una pèssima gestió....

Tonem el tema. Algú creu que el PSC podrà obtenir un finançament just per Catalunya? que es plantara davant del PSOE a Madrid? Algú es creu l'autonomia dels diputats i diputades del PSC a Madrid? mai han votat diferent que el PSOE i sí del que el PSC votava el Parlament... es plantaran si no es compleix el desplegament de l'estatut?

Hi ha d'haver una força catalana forta a Madrid, una força que doni la majoria i que pugui fiscalitzar i obligar el PSOE a complir els seus compromisos. I aquesta força només la pot fer ERC. Així que l'únic vot d'esquerres i catalanista que és útil per defensar Catalunya, per defensar els interessos dels catalans i catalanes, és el vot a ERC, els que estem dient prou, que cada cop queda menys per la independència i que aquí ens plantem. Segur que cometem errors i que poder hi ha coses que no les fem com tothom voldria, però som els únics que hem defensat Catalunya i la seguirem defensat, el mateix temps que seguirem treballant per un societat més justa i digna.

35 propostes d'esquerra



2 comentaris:

  1. Es veu que a Barcelona, el 6è diputat del pp se'l disputaria amb ICV i a Girona l'únic escó que aniria al pp se'l disputa amb ERC. Vist així, són opcions per treure-li poder al pp sense haver de caure en el bipartidisme i podent votar partits catalans.

    ResponElimina
  2. El cas de Barcelona no el conec, però el de Girona s'ha fet un vídeo que explica la raó de com ballant els diputats i quin es el vot útil. Tot i que per sobre de tot caldria reflexionar que el vot útil és aquell que triar per afinitat política, el vot que ideologicament més apropa el teus pensaments, com si algú vota el PCPC o LI o en blanc, etc... això si, espero que ens veiem a les urnes!
    vídeo de Girona: http://www.stoppp.cat/

    ResponElimina