dilluns, de juny 26, 2006

La Flama del Canigó

Un any més (i si no ens descomptem és el 20è), la Flama del Canigó ha arribat a Castelldefels per encendre la foguera i els petards i els diables i la festa.
La flama crema a Perpinyà des de l'any 1956, i cada 22 de juny a la nit, es renova al cim del Canigó: es puja la flama i s'hi encén una foguera. Gent d'arreu s'arriba fins al cim aquella nit, i duen la flama arreu. En el nostre cas, és el centre excursionista d'Esplugues qui porta la Flama fins al Baix Llobregat, i allí ens trobem gent d'arreu per dur-la cada u al seu poble.
Des d'Esplugues, els corredors de Castelldefels (aquest any, poc quòrum: va córrer l'Esteve sol!), escortats per algun cotxe (el nostre) i una moto de la policia, duen les torxes enceses fins al poble. Per sort, a l'entrada del poble també ens hi esperava l'Andrés, i per tant el recorregut pel poble va quedar una mica més lluït. A la Plaça de l'Església ens hi esperaven diables, tabalers, i el públic incondicional, que ens va acompanyar en cercavila fins al lloc de la foguera.I finalment, al Parc de la Muntanyeta, es va llegir el missatge d'aquest any, es va encendre la foguera, els diables van fer soroll i es va repartir coca i cava a tothom que en va voler mentre en va quedar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada