dilluns, de novembre 19, 2007

Un cap de setmana de roca i muntanya.

Dissabte amb l'Anna varem anar a escalar a Montserrat. Feia temps que no escalava per Montserrat i com sempre va ser una matinal per gaudir i per tornar a tenir la sensació que començo a tenir moltes i moltes ganes d'escalar. La parada obligada que estic patín de les curses de muntanya per la lesió des de fa dos mesos m'ha tornat a enganxar a l'escalada.
així que camina'n per Montserrat buscant unes parets, varem acabar trobant-nos el sector "el culumpi" de la zona del Faraó. un Zona molt maca amb poques vies fàcil. així que per escalfar un (V) després un (V+) que tenia un entrada molt i molt explosiva i per després fer un parell de 6a, un a vista i l'altre de prop de 25m amb un descans, ja que els meus braços no estan per tibar tant! i per acabar un 6a+ sense penjar-me, de segon! i amb els braços ben carregats d''acid làctic.

L'Anna el V+ molt estrany!

Sector "el culumpi" Zona del Faraó

I Diumenge, amb els llençols enganxats decideixo pujar cap a Núria a fer un petit entrenament-proba dels meus bassons i gaudir del "monte". Així que amb una mica de retard, a les 10h sortia de la la petita central de Daió, que hi ha a Queralbs i enfilo el camí de Núria que surt d'aquest punt, pujada rapida fins a empalmar amb l'antic camí de Núria. Sembla que retrocedeixi molts anys, ja que pel camí nomes coincideixo amb 2 persones.
Arribo a Núria i sembla una foto de blanc i negre, cap crit, cap remor de la multitud que hi ha normalment. El cremallera no funcionar i aquí no puja ningú. Nomes aquells que anem a caminar i a gaudir d'un dia a la muntanya. Així que un cop a Núria agafo el camí del coll del Noucreus, pujant em trobo amb un parell de muflons, uns animals que no havia vist mai en directa.
Al cap de 3:30h arribo el cim del La Fossa del Gegant 2801m i aquí degut a l'hora que es, deixo per un altre dia apropar-me cap el cim del Reco Gros. Consultant amb el mapa decideixo anar cap el cim Superior de la Vaca 2833m i baixar cap a Coma de Vaca pel mig del monte, no vaig trobar camí, però si que vaig trobar molts i molts isards. Un cop a coma vaca torno el punt de partida, cansat i rebentat després de 6:30h i prop de 1900m de desnivell positiu i uns 22km aprox, però amb bones sensacions i sembla que aviat tornaré a poder a fer l'isard per la muntanya!

Un petit recull d'imatges:

Pont de Cremal on enllaça el camí de la central de Daió amb el camí que puja de Queralbs.

Salt d'aigua mig glaçat, amb el nom de Salt del Sastre o popularment com a "Cua de Cavall"


Dos Isard que baixava a tota velocitat (donava la sensació que estaven jugant) pel camí i per poc xoquem si no arriba a ser per la derrapada de la foto. Si s'amplia la foto es pot veurà com també els isard hi ha cops que porta'n la llengua fora...

Núria sense els colors ni la ramo dels turistes....

Pont d'en llorenç a l'entrada a la coma de les mulleres.

Tres muflons , mai havia vist cap.

Coll del Noucreus 2775m .

Cim de la Fossa del Gegant (2801m)

Creu de l cim de la Fosa del Gegant i el cim superior de la Vaca 2833m (primer a la dreta) i la Cara oest del pic de l'infern (a l'esquerra)I com sempre Montserrat a l'horitzó.

Un gran grup d'isards, aprofita'n les ultimes llums del dia.

Ref. de Coma de Vaca amb el cim de la Fosa del Gegant el fons.

1 comentari:

  1. Òndia nanu !

    Saps q fas venir ganes de sortir a la muntanya ?

    Sobretot quan llegeixes i mires aquests posts des d'una trista habitació sense finestres un dimecres ben enmig de la setmana i carregat de feina per tots els cantons.

    ^__^ Salut !

    ResponElimina