dijous, de novembre 08, 2007

Veure el Marroc

Veure veure el que es diu veure, el vam veure poc. De fet, una tarda vam passejar per la Medina de Sale, un matí per Rabat, i un altre matí per Fes. Això va ser tot. La resta del temps, en realitat, la vam dedicar a descobrir, més que el Marroc, els marroquins i marroquines.

Potser caldria començar pel començament... L'Anna i jo vam anar al Marroc a visitar els amics que ella hi va deixar aquest estiu. Vam estar acollits a Salé a casa la Zalwa, amb els seus pares i les seves dues germanes. La Zalwa va ser una guia fantàstica, ens va acompanyar a tot arreu, fins i tot a Fes, on vam estar acollits amb el Said i el seu germà i les germanes. Considerem un privilegi haver pogut viure amb ells aquests dies, com ens han obert casa seva, com ens han explicat el que no enteníem, com ens han cuidat i ens han mimat.

Ahir vaig deixar la història a la posta de sol darrera Rabat. Al vesprejar vam anar a Sale, i l'endemà a Rabat, l'Anna, la Zalwa i jo, amb l'autobús.La Tour Hassan, una mesquita que havia de ser la més gran del món i que es va quedar a mig construir, segons la Zalwa, per falta de fons.
Després vam anar cap a la Medina. Ve a ser com el barri vell de les ciutats, està emmurallada i té diverses portes. La de Rabat és molt bonica, plena de paradetes pels carrers, gent amunt i avall, venent i transportant coses.


Una font en un carrer que atravessa la Medina.

Un carreró fantàstic del barri que queda sobre el port i la platja.

Nens jugant, i de passada rient dels guiris que feiem fotos a la porta de casa seva, que ells deuen trobar de lo més normal i a mi em va encantar.

I de nou la llum del capvespre des del balcó de Sale, que ara ja deiem "casa nostra". Començavem a planejar el viatge a Fes, l'endemà. L'Amina, com a bona mare, ens va advertir 50 cops que vigiléssim amb les bosses, amb els llocs, amb els homes (?). Calia anar a dormir aviat per afrontar el viatge de l'endemà.

6 comentaris:

  1. impressionats... quins colors. Ara toca anar allà! el proper viatge vinc!

    ResponElimina
  2. Pues lo que he dicho en diversidad: Que me encantan tus fotos en general, pero es que estas se salen!!! Enhorabuena!!

    Petons!

    PD: No sé catalán pero me encanta escucharos (y por supuesto Barcelona). Un pouco de galego si que sei. Ciao!

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Esteve hi has d'anar!!! Que és molt bonic!!
    Quines noies més guapes que surten a la foto no?;)
    I això només és un petit tast de les fotos super xules que va fer l'Eva allà!! Que la càmera va passar a ser una extensió del seu cos:P:P

    Volem més fotos!!!

    Petonsss

    ResponElimina
  5. a la propera també vinc jo si hi ha lloc! je je je

    no vau deixar res dit sobre el Sàhara Occidental? És un bon tema per a polemitzar... ;)


    un petó!

    ResponElimina
  6. Impresionants!!! No paris de pujar i pujar més i més fotos...són un plaer per la vista.

    Un petonàs.

    ResponElimina