diumenge, de febrer 25, 2007

Li diuen democràcia i no ho és

Som a les portes que el Tribunal Constitucional dictamini la constitucionalitat de l’estatut, però sembla que poder no cal esperar a que es reuneixin i debatin el text, ja que sembla ser que ja tenen decidit el resultat. La neutralitat del tribunal depèn de quin partit polític ha designat els membres de TC. I ara per ara, hi ha un majoria dels anomenats “conservadors” ...
Amb situacions com aquestes jo em pregunto si vivim amb una democràcia real o som en una democràcia virtual. Existeix la divisió de poders en el nostre sistema democràcia? Realment hem superat la llarga nit franquista? Massa preguntes que en porten a la reflexió que vivim en un mena de circ o de carnaval de Venècia ja que tothom porta mascara i disfresses.
Tornant al tema del TC i l’estatut, jo tot i haver votat NO a aquest estatut, el defensaré fins al final, però no us puc negar que m’agradaria que el TC acabi amb l’estatut o el declari inconstitucional. Crec que l’estat no cometrà aquest gran error, és prou intel·ligent per no fer créixer els independentistes. Encara que crec que també juguen amb el fet que som un poble covard. Que ja ens poden estar foten canya i aquí ningú aixeca el cap!
Però espero que despertem de l’anestesia col·lectiva, que deixem de abaixar el cap. Ja no és qüestió de ser espanyol o no, és qüestió que els espanyols no ens volen tal com som. És qüestió de dignitat col·lectiva.

Hi havia qui deia que amb el PP al govern els independentistes vivim millor i que amb el PSOE hi hauria un refredament del moviment... crec que algú va calcular malament... i demostra que la qüestió no és quina comparsa mana a Madrid...

I així ens va!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada