dijous, de febrer 10, 2011

Decennals 2011!

Les meves primeres decennals que visito Valls. Així que durant aquest deu dies de les decennals de Valls, hem anat visitat dos cops la capital de l’Alt Camp, Primer el diumenge 29 per assistir a la trobada de colles castellers dels Països Catalans. Impressionant trobar-te envoltat de 56 colles castelleres i dels grocs. De Prop de 10000 castellers i castelleres d’arreu dels països Catalans. Un fet que nomes passa cada 10 anys i que et fa adonar-te de la importància dels castells dins de la nostre societat i cultura. i que es un representació del que som com a poble, com a societat. Cohesió social, transversalitat, esforç... Aquell diumenge trobaven a la revista Castells, un article escrit pel David Clavera i jo on parlem de nostre colla: “Las colla degana del Baix Llobregat” i a més a més a Valls plantaven un bonic 3d6 i dos pilars de 4.
Podem dir que el millor inici de temporada.

I un país normal musicalment parlant...
Dissabte 5 tornava a Valls al concert dels 10 de les decennals, un concert amb 10 grups que canten en Català, alguns amb 3 decennals a l’esquena i altres que era la primera, 12h hores de musica cantada en català i amb una gran transversalitat. Un demostració més del gran potencial que existeix i que no cal renunciar a la nostre llengua per poder crear, per poder cantar. Quina nit, amb un Gerard quintana canta’n algunes de les mítiques cançons dels “sopa” uns amics de els arts brutals amb uns lax’n’busto i uns obrin pas trencadors...

Ara a espera els 2021, on espero poder seguir assistint a la trobada de colles amb la camisa dels grocs i com no, esperem poder tornar a gaudir d’una nit de normalitat, que segur que serà en un país més del mon.. estic convençut!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada