dimecres, de desembre 12, 2007

seguim sent moneda de canvi, fins quan?

Poc a poc el Govern del PP del País València esta tancant els repetidors d'Acció cultural del País València que permetia poder veurà TV3 amb tota normalitat el sud dels països catalans. Una demostració més de l'anti-catalanisme i neofeixisme dels senyors i senyores del PP.
El problema, apart de la part crònica del PP, es que el ministre Clos d'indústria i "justícia" i el govern de ZP no pensen moure un dit per TV3 , almenys ara a les portes de les eleccions, i fins i tot dubto que després, per por a perdre els vots més espanyolista.
El PP juga amb l'anti-catalanisme perquè li dona vots i el PSOE es un espectador per por i fins i tot crec que per convicció.
Cada dia que passa començo a tenir més clar que amb espanya, millor dit amb els polítics dels grans partit espanyol no anem enlloc. I si volem avançar, millorar i créixer com a poble nomes ens queda ser lliure i decidir el nostre futur sense les cadenes que ens lliga'n a l'estat espanyol que contínuament ens maltracta com a nació, que maltracta i menysprea la nostre llengua i cultura.
Seguiran sent fàcil fer-nos servir com a moneda de canvi, seguiran sent fàcil guanyar vots amb les insults i atacs a Catalunya a l'hora que seguim empobriment la nostre societat si seguim sent més rucs que aquelles engantxines que duem els cotxes.

Va sent hora de fer-nos gran i emancipar-nos!

9 comentaris:

  1. Molto bonno questo blogue! PALAVROSSAVRVS REX!

    ResponElimina
  2. Emancipar-nos donant suport a uns q diuen q s'ha de treure la crosta catalanista de TV3 (Montilla opina q esta ben dit).
    Ni una paraula en contra de aquest pacte que teniu amb el PSC?
    Quins collons Esteve.

    ResponElimina
  3. Ep, Jaume! Bones!
    Algun creu que un pacte ERC-CIU canviari la situació i estaríem més aprop de l'emancipació?
    Quan ha estat el Representat d'Unio es qui ha salvat el cul del Joan Ferran(PSC) quan el consell de la "corpo" el volia reprovar.
    Clar que hi haurien matisos, però jo soc del pare que cap dels dos grans partit d'aquest país seran capaços de mantenir un pols a l'estat per aconseguir l'emancipació.
    Es qüestió de quina parella de ball es tria per algun dia poder ballar sols.

    ResponElimina
  4. Si balles no et queixis, balles amb Montilla i estas a favor de fer TV3 més espanyolista, a favor que no t'importi que no es publiquin les balances, de la 3a hora de castellà, del tancament de TV3 a Alacant(depen del Clos en ultima instancia), dels presupostos d'aquest any i dels que venen i a tot aixó li doneu suport, perque doneu suport al PSC (mirant a un altre sotat i amb cara de fastic, aixó si).
    Vinga Esteve, si la "pluja fina" que dieu ara es la mateixa que durant 25 anys ens venia CiU, una pena.
    Pots no ballar si la companya/company no et va, pero tenim que governar, oi?
    Masses sous que es perdrien.
    Mentrestant que més dona que es perdi Catalunya?
    Els que estan a dalt ja menjen calent, oi?
    Esteu al Govern noi, no pots fer de oposició. Es vergonyos que et queixís del govern estan-hi adins!
    Com pots defensar l'actual E(rc)
    Abans que Montilla una merda enganxada en un pal(del Polonia).

    ResponElimina
  5. I apunta per les teves estadístiques un vot menys. Aixó sense contar la abstenció d'Heribert Barrera.
    No se si amb quins vots contaràs per ballar sol.
    Com s'ho fan per menjarvos el tarro i que us creieu que el PSC i CDC son el mateix? (unió es una lacra per els mateixos Convergents.)
    Em nego a creure que no veieu que us prenen el pel.
    Ara diguem que soc de dretes, que es l'únic argument que et queda, mentre ens barallem en si som de dretes o d'esquerres Espanya s'endú els cales.

    ResponElimina
  6. No caure allà on vols que caigui, ja que perquè tinguis una idea diferent no entraré en el lloc de dir que ets de dretes, neoliberal, etc... tampoc em trobares defensat el PSC perque no soc militant d'aquells partit i seguire cricant amb plena llibertat allò que faci qualsevol. Estic tranquil militant a ERC i ningú menja el tarró a ningú. Soc lliure d'opinar, escriure i criticar...
    Peró no fiquis a la meva boca arguments que mai he dit i perque no ERC pot estar a un govern i criticar les actituds i fins i tot polítiques que es facin. Jo crec que el que falta aquest país es cultura democràtica i de pacte. Peró sempre serà més fàcil criticar des de casa...
    Que vols dir que ERC no es independentista perquè pacta amb un partit espanyol? o perque pactes amb un partit nacionaliste-regionaliste? que no seriam d'esquerres per pacta amb CIU? que vols dir això de la 3 hora!! si us plau una mica de serietat i deixem els arguments fàcil de l'opinió publicada. La tercera hora de castellà no existeix pas! i ara resultara que les balances fiscal no les demanem!! si us plau! que si es parlar de balances fiscal, concert econòmic, etc... es per que algun partit va posar sobre la taula i no cal penjar-se medalles...

    Poc entendre que no comparteixis l'estrategia d'ERC pero no poc permetre que tractis d'ignorats i rucs els milers de militants d'erc . Clar poder nomes tu tens la raó... que gran ets!
    Segur que ens equivoquem, i segur que fem moltes coses malament i fins i tot poder hi ha cops que no acabem de ballar be, però soc optimista, i crec que estem avança em bon camí i que fins i tot amb critiques com les teves reafirmo que anem pel bon camí i el meu compromís amb ERC i també es bo perden pedres que podem son més un obstacle que uns bons companys de viatge en la construcció nacional i social.

    ResponElimina
  7. La tercera hora de castellà SI que existeix es un decret llei i NO ha estat recorregut (no s'aplica de moment, aixó si). Cada col·legi el pot aplicar o no. Suposo que tambè tens que defensar Maragall (com Carod va fer) ja que ERC l'apoya.

    No he insultat ningù, ni he tractat d'ignorant ni ruc. Llegeix bé el que escric.
    On es la consulta a les bases per el pacte amb el PSC?
    On es la ERC d'abans?

    Quin dret tens de dir que no soc bon company ara? No vas pas fer massa perque fos un company.
    La direcció d'E(rc) el que vol ara es gent com tu, n'estic convençut.
    Critiques algú d'ERC? Carretero, segur, de dretes o convergent li deus dir.

    ERC NO pot estar a un govern i estar en contra de les polítiques que fa, perque son les polítiques que FEU (que per aixó esteu al govern). Es de psiquiatra aixó.

    I sobre les balances, es fácil noi, no voteu més amb el PSC i sortiu del govern fins que les publiquin. (ui, ja no es tant urgent, oi?)

    Apa. Ja no poso res mes que em sembla que et poso nerviós.

    Per cert, ara que ja ha petat la bombolla com volies suposo que ja deus haber comprat algun pis, o esperes que baixin més?.

    ResponElimina
  8. hola Jaume,
    que poc em coneixes... No crec que ens porti a cap lloc aquest diàleg. Nomes dir-te que no cal ser una estrella mediatica o algú que surt pels diaris per ser critic amb els de casa teva.
    I també mostràs un desconeixement total de la diversitat de la militancia que hi ha ERC...

    I tranquil que espero que encara esclati més la bombolla, encara que et sembli increïble hi ha qui aposta per una altre model de societat i que no es mou o lluita pels interesso personal. Jo seguiré amb el meu model de vida i militant tranquil·lament, activament i críticament amb ERC.
    Aquest "atacs" cap a ERC no fan més que reforçar la meva convicció que anem be...

    ResponElimina
  9. Vaja bronca... Però jo, en llegir el post volia fer una petita aportació per solucionar el petit problema de TV3 a València, del Clos que ho autoritza i del Montilla que ho va autoritzar.

    Es senzill: dijous que ve (be, el proper no, que fan festa), el proper dijous que hi hagi consell de govern, immediatament que Montilla els digui als consellers: - Buen dia!, el Carod demana la paraula i li diu:
    - Pesident (la R se la menja), a Esquerra - exRC - hem pensat que si no tuqueu el Clos perquè arregli l'apanyo maxem del govern i recuperem les lletres pedudes (RC) - aquesta R si que la pronúncia -

    Problema arreglat!

    PS si teniu algun problema més no dubteu en contactar amb La Trama, per això estem...

    ResponElimina