dijous, d’abril 20, 2006

Reivindicacions d'una terra oblidada

Els Ports de Beseit estan on es troben Catalunya, València i Aragó. És una terra bonica, i força oblidada i descuidada. Aquests dies en molts moments vaig tenir la sensació d'estar anant enrere en el temps... Suposo que això és en gran mesura el seu encant.Però cal no oblidar que potser només ens recordem que existeix quan no sabem on posar alguna infrastructura molesta (Vandellòs, etcètera).
Unes comarques la gran riquesa de les quals consisteix justament en això, en la terra, en les comarques, l'han vist sovint atacada i sovint l'han hagut de defensar massa sols.Actualment, estan lluitant contra un parc eòlic que s'ha d'instal·lar a la Terra Alta. En solidaritat, fem difusió des de la nostra finestra. Per si us interessa, aquí hi ha informació sobre el parc que s'ha de construir.
És important no caure en demagògies: està clar que l'energia és una necessitat, però també està clar que la malgastem de manera increïble, i que cal una nova cultura energètica en molts sentits.
I no parlo de canviar l'hora a l'estiu i l'hivern, ni de subvencions de plan renove per a electrodomèstics vells. Es prenen mesures per a l'estalvi, sí, però fixeu-vos: són importants des del punt de vista de que surten a totes les notícies perquè ens afecten a tots. Però des del punt de vista de la quantitat d'estalvi que representen són ridícules! Quina quantitat d'energia de menys pot gastar una llar pel canvi d'hora? dues hores de bombetes de 40W? perquè la tele, la rentadora, les estufes, els aires condicionats, les neveres, PC's... els fem funcionar igualment. Per no parlar de quina és la importància del consum domèstic en el total del consum elèctric... I els ajuts per canviar els electrodomèstics vells que consumeixen (suposadament) més que els nous, tres quarts del mateix. El més possible és que els nous siguin més eficients, en el sentit de tenir menys pèrdues, però que en realitat consumeixin més perquè ténen més prestacions, són més potents, etc. I no deixa de ser una mesura per afavorir el consum, més que l'estalvi... A mi em sembla que els que han d'estar més contents per aquesta mesura són els que fabriquen rentadores, francament.
En fi, amunt la terra i mori el mal govern! (no?)

1 comentari:

  1. Al Diari NO TAN A PROP
    http://notancerca.blogspot.com/2006/05/ja-nhi-han-prou-daerogeneradors.html

    Hem publicat un post amb la notícia de la retallada del projectes eòlics que va sortir a la premsa aquí:
    http://www.diariodesevilla.com/diariodesevilla/articulo.asp?idart=2851564&idcat=1381&compartido=yes
    A més, si visiteu la secció de videos podréu trobar el documental noruego titul·lat “Les tanques de la mort” sobre la mort d'aus pel funcionament dels aerogeneradors.
    Salutacions.
    notancerca.blogspot.com

    ResponElimina