dissabte, d’agost 16, 2008

Tornar a acaronar els estels.... Gràcies!

Avui escric a les 3:40 de la matinada, si sembla mentida però acabo d'arribar a casa i tenia ganes d'escriure, per que avui ha estat un dia molt especial, per moltes raons.... un dia que ha estat llarg i que ha tingut molts colors. Lluny de la reflexions habituals, avui m'agradaria plasmar sentiments, sentiments de compromís vers la cultura popular, vers un grup humà i vers una ciutat, lluny de grans discursos, son petits dies com aquest que et donar forces per treballar per la cultura, pel poble i amb la seva gent, dins de la plaça i no des de cap balcó. Avui voldria plasmar l'estimació a un grup de gent que avui m'ha fet tornar a acaronar els estels.
Fa un 3 mesos em van proposar ser el cap de colla dels castellers de Castelldefels, tot una feinada per mi, i una mica desbordant. Peró amb l'ajuda del Jaime, el Coca i el David ens varem marcar l'objectiu de tornar a sortir a plaça per les festes major. Fa un parell de mesos tenia el local un grup de 15 xicots i xicotes amb ganes d'enfilar-se, fer bromes, riure i passar-ho be. Amb més empenta que cap altre cosa, començàvem a enfilar-nos i a donar forma els castells, alguns ens retrobaven amb la màgia que cap els volts dels anys 80 llargs ens feina descobrir el Paco lopez. D'altres descobrien per primer cop aquesta màgia dels castells.
Fa un mes la tècnica de la colla ens platejàvem no sortir a plaça per la nostre diada o fer-ho, dignament, amb castells de 5, però avui, amb la força del jovent, la passió dels més grans, la saviesa dels més vells hem pogut alçar tres intents de 6, 2 intents de 3/6 i un de 4/6 més un pilar de 4 descarregat. Tot i els problemes amb la canalla, avui sortíem de la plaça amb el cap molt alat amb la ràbia continguda de no haver pogut descarregar els castells, però amb la il·lusió de que hem tornat a lluitar i que ara ens toca patir i que segur que tornarem a vença!
Avui estic feliç, content i orgullós de un grup de gent que amb pantalons blancs, faixa i amb camisa groga hem omplert la plaça, hem fet més del possible per poder fer realitat un objectiu que fa 4 mesos veiem impossible. Estic content dels Rauls, els Abel, les Silvies, les Ones, les Ines, els Alberts, els Adris, els Coques, els Martins, els Rogers, els Davids, etc... (he ficat uns noms com podia haver ficat molts més, de vells, nous castellers i castellers que avui han estat el millor de la festa major!)
Gràcies per aquesta estona de cel, pel compromís i l'esforç... ara la propera parada d'aquest tren groc és seguir treballant per consolidar la colla i seguir creixent!
de tot cor:
Moltisimes Gràcies a tots i totes!

4 comentaris:

  1. Moltes felicitats!
    Se'm va passar completament la data, si no hi hagués provat d'anar! Un altre dia serà!

    fins ara

    ResponElimina
  2. Enhorabona!!!
    estic molt content de llegir aquesta meravellosa noticia!
    molt content

    Salud!

    ResponElimina
  3. Visca el cap de colla!

    Tot just ahir tornàvem, si ho hagués sabut ens desviàvem amb la moto per aplaudir les camises grogues a la plaça!!

    Ja diràs quan és la propera

    ResponElimina
  4. ep, Gracies! la propera sortida serà per la diada, però nomes els pilars, i després ja preparar la trobada de colles del baix Llobregat.

    ResponElimina