diumenge, de juliol 04, 2010

Un pas endavant al servei del país i la seva gent.

El passat divendres 11 de juny l'assemblea local d'ERC Castelldefels em triava com el proper cap de llista a les eleccions municipals. Primer de tot, moltes gràcies a la militància de Castelldefels per la confiança i el suport.
Tot i així, no puc deixar de donar les gràcies a aquells companys i companyes de partit que des del primer dia, pels volts del maig del 1999, em van obrir la porta a militar en aquest partit. Aquells que amb qui he compartit el projecte que representa ERC a Castelldefels i molt especialment a l'Àngels Coté pel suport i l'aprenentatge que dia a dia he rebut i segueixo rebent de l'actual regidora republicana a la nostra ciutat, un referent polític per mi, per la coherència, per la tenacitat, el compromís vers l'independentisme i en conseqüència cap el municipalisme de més radicalitat democràtica.

Tampoc puc deixar passar aquesta data sense un agraïment per a totes aquelles persones que d'una manera o altra han estat en tot moment al meu costat i m'han fet ser com sóc. Alguns m'han ajudat a reafirmar-me en el que crec, d'altres a millorar la visió, d'altres algun que altre cop m'han donat encara més arguments. Gràcies amics i amigues, que no anomenaré per no deixar-me ningú, però que sabeu qui sou, i sou aquells als que sempre he dit que espero que a cada pas m'estireu de les orelles si fem les coses malament i que ens ajudeu quan errem el pas o així ho creieu. Però especialment, no puc deixar de parlar de la meva mare, tot i que siqui una reflexió molt més personal, no puc deixar d'agrair tot el que he après d'ella, com el sentit de la paraula compromís, honestadat, dedicació, esforç i lluita... una gran part de la vida dedicada al servei d'una gent sense esperar res a canvi.

Tot plegat no és més que un pas més, un pas natural de relleu que existeix a ERC Castelldefels i de la manera que tenim d'entendre la política els homes i les dones d'ERC Castelldefels. També un pas més en la voluntat de servir a la idea de l'independentisme i el republicanisme, en la voluntat de servir a la gent i el país i treballar i lluitar per esdevenir una societat plena i lliure. Sé que ho faig darrera d'unes sigles, que, tot i els temps difícils, són les que representen més de prop la meva idea de país, de societat... Difícil a voltes explicar-ho, però sense cap mena de dubte fàcil de defensar-ho i de reivindicar el paper clau que estem jugant en la construcció nacional del país. Començo a rebel·lar-me i dir que fins aquí hem arribat, perquè hem fet algunes errades i segur que ens hem equivocat alguns cops, però estem encertant molt en el camí de construir el país, perquè seguim sent la gent sense hipoteques, sense cadenes al capital, sense cadenes als interessos... i per això ens plouen crítiques de tot arreu... però som els homes i dones que hem sortit del treball diari, de la trinxera, del desert de militant en els racons més difícils... i sí, som humans i ens equivoquem i ho reconeixem, però ens deixem la pell al servei d'un país i la seva gent.. i ara és moment de deixar de mirar-se el melic i anar amb el cap ben alt per la feina feta i per la que farem...

A nivell municipal, toca seguir construint país des de casa, de Castelldefels, seguir treballant per elaborar una llista d'homes i dones que segueixin fent més gran i enriquint el nostre projecte polític, perquè tot i ser conscients de la força que tenim, seguim creient que som l'única alternativa real al govern actual del PSC+CIU+ICVEUiA. Seguirem treballant des de la coherència que ens ha marcat la història a Castelldefels, on sempre hem posat el nostre programa polític per davant de les cadires, perquè hem sigut coherents amb el que hem dit i amb el que hem fet, perquè a Castelldefels sempre hi ha hagut gent honesta i amb les mans netes que hem defensat altres maneres de fer política tot i que a voltes ens vulguin posar a tots i totes el mateix sac.

Així que amb la il·lusió, el compromís, les ganes de lluitar i un grup d'homes i dones lliures, encarem aquesta etapa, que segur que ens portarà bons fruits, fruits que volem que entre tots i totes puguem compartir. Així seguim treballant des d'un altre front més, crítics, constructius i amb molta il·lusió i empenta per canviar la nostra ciutat, per fer la ciutat de les persones amb les persones. Avançar en la democràcia directa i fent de Castelldefels un municipi radicalment democràtic.

Esperem sumar i ser cada dia més, esperem engrescar el màxim de gent per fer possible el canvi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada