dimecres, de desembre 01, 2010

Reflexions, posicionaments i camins...

Són molts anys treballant des d'un dels indrets més difícils del país, com molts altres d'arreu de la comarca. Construint i bastint un projecte que doni solucions als problemes reals de la gent, el dia a dia de la ciutadania, un projecte radicalment de base, radicalment democràtic. Que any rere any creixia. Anys creant complicitats, trepitjant molts locals, carrers...

Avui són dies difícils, després de la derrota que hem patit. Però tinc clar que sóc on sóc i que hi sóc per convicció i compromís. I que durant aquests últims set anys hem fet una aposta valenta, que ens ha donat com a resultat ser on som ara. Assumim que el que ha succeït és fruit de l'estratègia política, que era un dels resultats possibles d'haver apostat per entrar al govern i construir estat des d'allà. Crec que ens n’hem sortit, però que no hem sabut gestionar els bons fruits obtinguts. Tinc clar que ERC ha jugat un paper molt i molt important ens els darrers anys de la política catalana i més encara en el procés d'alliberament nacional. Tinc la convicció que hem posat les bases i que hem fet més llarga la corda on hem sabut sumar molta gent per estirar-la i poder guanyar la partida. Però hem fracassat en construir al voltant de tota aquesta feinada un referent polític únic de l'esquerra nacional.

Ara toca tornar a treballar per tornar acumular totes les sinèrgies, tots els moviments, tota aquesta gent, per seguir bastint un moviment prou ampli d'alliberament nacional i social, que hem aconseguit normalitzar. Ara ens cal trobar el full de ruta per reorganitzar l'estratègia i seguir avançant, perquè estic convençut que recuperarem l'espai perdut i que ara estirem des de molts més fronts i al final caurà. Perquè tenim molta feina a fer!

És moment de renovació, de tornar a il·lusionar-nos, de reinventar-nos, de reiniciar el sistema i configurar-ne un de nou, sobre els pilars que hem tingut fins avui, un projecte polític que sigui capaç de ser el projecte polític aglutinador de l'esquerra nacional, que sumi gent de tots els àmbits i que es converteixi en lloc de trobada i de retrobament de tots els sectors polítics, que ara per ara conformen l'ampli espectre de l'esquerra en aquest país. I per suposat que estic convençut que l'eina més valida, l'eina que sempre ha demostrat poder jugar aquest paper, és ERC.

Faig una crida a tots i totes a sumar, a ser prou madurs i acceptar les diversitats i a comprendre les diferències. Faig una crida a allunyar-nos dels personalismes i a ser veritablement democràtics i acceptar allò que decidim entre tots i totes, faig una crida a escoltar a totes les veus i a sumar, sumar i seguir sumant... i a deixar-nos la pell en busca dels ponts on ens podem trobar una gran majoria de gent d'esquerres i independentistes d'aquest país.

Participaré en la mesura que pugui, com sempre he fet, i des d'aquest punt del Baix Llobregat, en seguir deixant-me la pell pels valors que representa ERC i per contribuir a fer-la créixer i que sigui el referent polític d'esquerres el nostre país.

Fem les anàlisis, fem autocrítica, fem debats... fem el que calgui, fins i tot tornar cavar la trinxera i omplir les cantimplores d'aigua per si cal tornar al desert. Però no perdem més temps del necessari, perquè estic segur que tornarem a vèncer!

Visca la terra! Amunt l'esquerra!

2 comentaris:

  1. Felicitats per la reflexió. Des de Rubí em sumo a les teves reivindicacions i demandes! Junts aconseguirem tornar a sumar a tothom q realment desitgi formar part del projecte independentista i d'esquerres que ha estat, és i serà ERC.

    Arés Tubau, ERC Rubí
    www.arestubau.cat

    ResponElimina
  2. Arés, Moltes gràcies pel teu comentari!
    Esperem que entre tots i totes fem la feina! i que les propera eleccions municipals sigui el punt de partida de la recuperació de l'espai d'ERC.

    ResponElimina