dimarts, de gener 04, 2011

Unitat? Què vol dir?

Ja va passar fa uns mesos, abans de les eleccions al Parlament de Catalunya, on des de molts sectors es demanava unitat de tots els independentistes per anar junts. Tot i que a voltes es va voler fer veure que hi havia qui no volia, la relitat va posar sobre la taula la incapacitat de sumar d'aquelles persones que havien marxat d'ERC. Això sí, com sempre, ERC semblava el problema de tots els mals.

Ara, a les portes de les eleccions municipals, veiem que en molts indrets es plantegen candidatures conjuntes amb totes les sigles del mapa polític que conforma l'independentisme, tot i que a voltes no són complerts. En alguns llocs es deixa de mirar algunes, tot i que sempre he cregut que són molt més properes que certes aventures sense contingut ideològic.

Ara sembla que hi ha qui té pressa per sumar, a les portes de les eleccions municipals, però de sumar amb qui? Cal allunyar-se dels resultats i analitzant el mapa polític, i més concretament valorar els programes electorals, les idees i els continguts. Hem de ser prou valents i valentes per fugir de la por i reivindicar el paper clau que hem jugat els milers d’homes i dones d'ERC arreu del territori. Hem fet de la política municipal la punta de llança de la construcció social i nacional d'aquest país. Hem de reivindicar la força de les sigles d'ERC en el món local i tot allò que hem arribat a aportar sense haver de demanar permís a ningú i reivindicant la nostra manera de fer política des de l'esquerra, des de la radicalitat democràtica del republicanisme i des del independentisme desecomplexat.
Preguntem-nos per què tot i la bona feina feta en molts municipis hi ha qui avantposa noms i sigles a la feina, el compromís i el treball de molts anys de lluita.

Tenim el que tenim, i tenim el resultat d'haver construït arreu del país projectes municipalistes prou forts per seguir amb el cap ben alt, per donar contingut polític al dia a dia de les nostres viles i ciutats, construint des del municipalisme el nostre país i el model de societat pel qual apostem. Avançant amb pas ferm amb un projecte sòlid i contundent sense complexes.

Estar clar que sumar sempre és profitós, i que el món no s'acaba en un horitzó, que hi ha mil camins i mil formes de sumar amb la ciutadania, amb els veïns i veïnes, amb l’extensa xarxa social que ens envolta i que dia a dia treballa colze a colze per sumar sinergies. Cal sumar per multiplicar, amb les entitats, amb els col·lectius, amb la ciutadania, perquè quan som prop d'ella ens dona la mà i és molt més fàcil caminar per consolidar i tornar a fer créixer el projecte polític que representa ERC.

Les portes obertes per sumar, per sumar amb tothom qui s’hi vulgui sumar amb intenció d'aportar i de construir, però sense renunciar a l’essència de l'esquerra, del republicanisme i de l’independentisme, i sí, no hi ha camí sense tots tres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada