dimarts, de març 26, 2013

Volta pel Garraf amb BTT

Havia de sortir a fer km, però no podia sortir a córrer i seguint amb la recuperació del turmell i aprofitant que havia d’anar a dinar a Castelldefels, carrego la bici a la furgo i cap a Castelldefels.

Surto sense tenir clar quina ruta faré, així que enfilo el carrer i cap la Sentiu, per les pistes de pla de Queralt. Agafo la pista que puja fins la carretera de Gavà a Begues i des de la carreta baixo cap a Can Amat. Des de Can Amat decideixo anar pel camí, molt entretingut i molt i molt transitat del GR92, fins arribar a la pista ampla. Aquí miro quin camí seguir i penso en pujar fins a Begues deixant el GR i anar cap a la Riera de Salom per pujar per una llarga pista, que neix des de l’Ermita del Roser i que fa “S” fins el coll que hi ha uns metres per sota del puig d'Endi. Baixo per un corriol tècnic fins una zona de sorra vermella i la roca foradada i pugem la pista que ens porta a la carretera que uneix Torelles de Llobregat i Begues. Segueixo la carretera fins  a Begues i faig alguna volta de més per les urbanitzacions buscant el GR92.3. Travesso algun camp, em trobo amb alguna zona humida i alguna construcció de pedra seca fins a trobar al tram de GR92.3 a l’alçada de Can Témens on al GR fa tot un llarg tram de pista fins a Olesa. Tram que passa al costat de la carretera BV-2411. Quan al GR es converteix en corriol el deixo per seguir per la carretera fins a Olesa.

Faig parada a Olesa, menjo alguna un taronja i penjo alguna foto a l’instragram.. així també utilitzo el mon 2.0 per dir per on soc, per seguretat, ja que avui no he dit a ningú per on anava.
Poc descans i des d'Olesa agafo la Pista forestal que passa per l'Avenc de l'esquerrà. Una pista que poc a poc puja i puja. Des d'avenc segueixo la pista que ara és també el GR5 fins a Can Grau. I d'aquí agafo la carretera que porta fins a Palau Novella i durant tota la carretera vaig pensant per on seguir, si baixar per la carretera de penya ginesta fins la platja o seguir per la pista fins a Begues i baixar des d'allà .. Al final decideixo fer al tram de pista que uneix Palau novella amb Begues, així que abans de pujar a Palau Novell agafo la pista que fa més pujada que baixada. La sorpresa és que a mig camí veig que la roda de davant perd pressió i cada cop tinc menys aire, paro a inflar la roda per mandra a canviar-la i amb l’esperança que no estigui punxada, però dura pocs quilometres i al final tinc que aturar-me a canviar la roda. 
Un cop fet de mecànic segueixo per la pista, passem per Mas Grau  i segueixo fins el cementiri de Begues. Vaig ja cansat i no ser si baixar per la carretera i així evitar alguna petita pujada del camí del purgatori... Però al final agafo la pista que em porta a la creu de la clota baixo per la pista que porta a l'antic camp de tir, passant per sota del cim de les agulles. Segueixo baixant pel la pista del purgatori passant per Can Tarda i Can Sopes per tornar a Castelldefels pel pla de Queralt.

Arribo a Castelldefels, dutxa i aniversari del Marc que ja fa 8 anys... com passa al temps...
Tot el recorregut es pot fer dalt de la bici, 60km amb 1300m de desnivell positiu, turmell be tot i alguna caiguda amb els peus enganxats els pedals. Seguim la recuperació a bon ritma!! a més de gaudir dalt de bici! 


Can Amat

Coll de les Comes (Puig d'Emdi)


Begues


Olesa de Bonesvalls

Olesa de Bonesvalls

Can Grau.


Després de la punxada.

La Clota.

 Pista del camp de tir. (Les agulles al fons)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada