diumenge, de desembre 15, 2013

...i ho vam fer possible,

L'any passat havíem aconseguit descarregar el 4d7. Aquest any només havíem pogut carregar el 4d7 per la Festa Major d'Estiu. Fa un mes descarregàvem a Granollers el 3d7 i en els últims assajos havíem fet moltes proves que ens feien somiar. Així que diumenge 8 a l’actuació de FMH, a casa, ens plantàvem a la plaça amb els deures fets i amb molta il·lusió. Vàrem poder descarregar junts el 3d7 i el 4d7 a més de descarregar el primer 5d6a de la història de la colla i fer un vano de 5 que recuperàvem després de molts anys sense fer-ho. Quina diada! i quina temporada que tanquem amb (77) P4, recuperant el P4xs (1) onze 4d6, deu 3d6, nou 4d6a, tretze 3d6a, sis 5d6, deu 2d6, 6+1c Pilar de cinc, 1+1c 4d7, i dos 3d7 i un 5d6a.... uf! 84 pilars i 63 castells descarregats! amb només dos caigudes.

A voltes és complicat explicar com vivim els castells per dins. Ara, sense cap responsabilitat dins de la colla, ho visc tot com un casteller més i amb l’alliberació de la presa de decisions que fa que tot també es vegi molt diferent, sense l'estrés de la responsabilitat i amb les ganes de donar-ho tot perquè surtin bé els castells. Aprenent a cada assaig moltes coses.

Des de divendres després de l’assaig que ja estava nerviós. Després d'un assaig increïble on fem un 4d7 sencer, fem sencer el 5d6a, el vano de 5, 3d7 fins a dosos i acabem l'assaig amb una prova de de 2d7 fins a dosos amb molt bones sensacions que m'omplia el dipòsit fins a dalt de motivació groga, de camí a casa, a Calella, tenia moltes ganes de que fos ja diumenge i estava en un núvol.

Dissabte es va fer llarg i diumenge a les set del matí ja feia voltes pel llit i per no molestar decideixo agafar la bici i anar a cremar els nervis per les muntanya. Torno cap a casa i amb la Marta enfilem la carretera fins a Castelldefels.

Ja a la processó moltes més camises que en els últims anys i els 6 pilars de quatre que vàrem fer pel recorregut van anar molt bé. Fins i tot amb els companys del Carallots de SVH vam fer un pilar de 4 de dol per recordar Nelson Mandela, el nostre petit homenatge. I després de l'entrada de la verge, cap a la plaça. Adrenalina a tope, fem per començar el Pilar de 4 per sota, que feia 3 anys que no fèiem i que sense cap problema descarreguem. Comencem la ronda de castells pel talismà del 3d7, aquí vaig de lateral esquerra del Josele i aquest cop no puc mirar cap a dalt i veus de l'importància del toc de gralles i escoltar com el Jaume canta per on va el castell. Com es vibra des de la pinya apretant cap a dalt, com intentes fer força perquè el baix pateixi menys i sents com baixen tots els tremolors per les cames dels segons tot i que ens toca treballar poc perquè sembla que l'hem clavat. Alegria! ja tenim el primer objectiu de la jornada! segon 3d7 de la temporada i molt parat! Maco, maco! En segona ronda muntem el 4d7, aquí de segons, sembla que el castell va bé, però amb dosos col·locats el baixem, sembla que el quatre que és molt més fàcil ens costi molt més! aquesta temporada només l'havíem carregat per FME. Aquesta temporada hem fet set intents desmuntats, demostrant que no hem agafat bé la mida al quatre. Semblava que sortirem de plaça sense el quatre!! Però en tercera ronda tornem, es fan alguns canvis a la pinya i tornem, ara amb unes millors sensacions, anem pis a pis i sembla que va bé, no puc evitar mirar cap a dalt a l'hora que la plaça vibra per animar a la Nerea, l'enxaneta, a que coroni el castell, hi ha uns moments de dubtes i allarga la passada a l'hora que el castell perd les mides però com ve diu el nostre hastag #PetitsXValents la Nerea passa, la Marteta comença a baixar i els dosos, quarts, terços, segons baixos i sobretot la pinya fem un treball titànic per poder descarregar el castell, cap de nosaltres el dona per perdut i això fa que el puguem descarregar amb la plaça animant! Alegria, somriures, abraçades amb tothom!!! Felicitat màxima i compartida per tots i totes! Per els nous, els vells i els antics que avui vibren com quan ells éren grocs!

Ja en ronda de repetició fem el 5d6a, un castell on demostrem el domini del 5 i la gran i bona cantera que tenim, un castell inèdit i que entra a formar part de la història de la colla. I per finalitzar la diada el vano de cinc que demostra quin pilar més maco tenim i la feina feta als assajos.

Així que el 8 de desembre de 2013 queda marcat a l'agenda dels castellers de Castelldefels com la diada que vam recuperar fer dos castell de set en una mateixa diada, tornar a recuperar el vano de 5 i fer el primer 5d6a de la nostra història.

Uf! com ha costat arribar fins aquí, però avui és d'aquells dies que ja no cal mirar enrera i si endavant. El 2012 vàrem acabar el procés de recuperació de la colla i aquest any hem consolidat i millorat la feina. Ara ja no lluitem perquè no desapareguin els castells a la nostra ciutat, ara lluitem per poder anar més amunt, ja no cal mirar enrere i viure del passat, i sí lluitar per fer realitat tot allò que siguem capaços de somiar. Si ens ho proposem, ho farem possible. Cal seguir creient en la importància de cada una de les peces que fan els castells, en la importància de tots i totes, de l'enxaneta fins la persona de l'últim cordó. Tenir clar que qualsevol paper dins del castell ens fa partíceps de l'aleta! Si som una pinya ho aconseguirem, com ho hem demostrat aquesta última temporada.

Tenim deutes pendents, créixer en nombre de camises i molts castells per fer, tenim un 2 que pinta molt bé i en futur un 5 que podem començar a somiar pujar un pis més i un 3 que podem posar-li un pilar dins a més de un 4 que hem de seguir treballant. Molta feina per seguir fent!






2d7 fins a dosos de divendres 6/12

Pilar de dol Nelson Mandela 

3d7
3d7 (foto Ramon Josa)

4d7

4d7 (foto Ramon Josa)

4d7

4d7 (foto Ramon Josa)

5d6a
5d6a (foto Ramon Josa)

5d6a

Vano de 5 (2xP4+P5)

Vano de 5 (2xP4+P5) (Foto Ramon Josa)

Pilar de 4 al Balco

Canalla Okupant Ajuntament

@ElsGrocs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada