divendres, de maig 22, 2015

Cursa pel cor de fageda, 31km i 2400m acumulats

Dissabte 16 tocava tornar a corre per la muntanya. Tornàvem a corre a la garrotxa, aquest cop per la zona de la fageda i Santa Pau. Fa un tres anys ja vaig correr aquesta cursa, pero era mes curta. Aquest any eren prop de 31km i 1200 de desnivell positiu acumulat. Arribava molt baix de forma, poques hores d'entrenament i de son. El peatge de ser pare i la nova feina, que en fa anar a les curses amb més baixa forma, pero molt content i amb altres motivacions. Això si, cap motiu és cap excusa. Així que amb en Marc i per primer cop aquesta temporada amb la Marta i en Blai anem cap a el càmping de la fageda que és qui organitzava la cursa. 
Alla ens trobem amb el Xori i els craks de Sant Joan de les Abadesses, sense gaire temps, el ritual de sempre, recollir dorsal, canviar-nos i cap al punt de sortida.
Sortim a les quatre de la tarde, amb un sol radiant, sortim a la cua del grup, el Marc, el Xori, el Salvador i jo, com sempre jo faig els primers quilòmetres ràpids,  els primers 5 quiloquilòmetres pasen per la fageda d'en Jordà i la coperativa La Fageda. Son per mig del bosc i per pistes amples que fan que vagi ràpid, tot i que tinc la sensació de cames cansades massa aviat. El Marc va amb mi fins el quilòmetre 4 i poc a poc marxa davant meu en els trams que fan pujada. Des del quilòmetre cinc començem a pujar per un bonic corriol que guanya alçada. Aqui ja veig que hauré de dosificar les forces. Em passa el xori que va força be i que no puc seguir i vaig fent fins arribar el punt més alt de la cursa.
Des de dalt de tot em toca baixar, ser que tinc prop de 5 quiloquilòmetres per recuperar i baixar ràpid.  El primer tram de baixada vaig prou be i fins i tot arribo atrapar el xori i anem xerrant.  Pero en mig de la baixada hi ha un parell de trams de pla i petita pujada que en tornen a la realitat. Segueixo baixant a bon ritma pero em trobo cansat, tot i que tinc ganes de seguir endavant.  Arribem a Sant Pau, que és mes o menys la meitat de la cursa. Aquí em trobo el Marc que te molesties i ha decidit abandonar, ell anava molt be, pero noha volgut fer-se més mal i decidit que amb els 16km fins a Santa Pau ja te prou. Una pena ja que el Marc esta fort. Segueixo tot i que veig que tocara partir.
Els quilòmetres despres de Sant Pau no son molt durs, pero no acabo de trobar un ritma constant i camino més del que voldria. Veig que els quilòmetres es fan massa llargs i fins i tot em plantejo que poder hagues estat un bona idea abandonar a Santa Pau amb en Marc i poc a poc em menjo el cap i em costa una mica més avançar i de sobte una pujada el quilòmetre 24 que em deixa molt tocat,  fins i tot en algun tram descanso. Arribo dalt de tot de la pujada i en el avituallament decideixo fer una bona parada tècnica.  Agafo una cadira i em prenc l'ultim gel que tinc, aigua, em prenc el meu temps.
Després de l'avituallament agafo una bona baixada i veig que les cames responen després del repòs,  baixo be i amb ganes de podedr seguir un ritma constant, ser que encara queda un pujada i després ja baixada i pla fins la meta. Em prenc amb calma la pujada i des de dalt de l'última pujada i amb bones sensacions en llenço amb ganes de fer uns últims quiloquilòmetres amb bon ritma. Baixo be i fins i tot agafo distància amb el grup de corredors que he fet l'última pujada. Arribo prou be i recuperat al darrer avituallament i toca fer els darrers quilòmetres a gas a fons. Amb ganes d'arribar i agafar el Blai per creuar la meta. Em trobo bo i arribo prou sencer a l meta, amb prous forçes per agafar en Blai i entra a la meta amb 4:19:00.
Dissabte va valer la pena patir per arribar a meta i trobar-me a la Marta i en Blai, agafar en Blai i arribar a la meta. Moltes sensacions que et fan deixar el patiment en un costat. Esperem que d'aqui un anys no només entrem a meta junts, si no que fem tots els quilòmetres junts, clar si el puc seguir...
Una bonica cursa, ambun circuit molt ben trobat, amb una primera part ràpida i dura i una segona part amb un parell de regals de pujada que fan un cursa dura. Una bons organització tot i que caldria millora la posició dels avituallaments ja que vaig trobar que hi havia massa distància en alguns,  sobretot amb la calor que va feR.
Propera parada el la cursa curta del ultra trail de ulldeter, amb ganes d'alta muntanya i de tornar a correr per la zona d'ulldeter. Aixo si, amb més ganes de gaudir que competir.
Cap comentari:

Publica un comentari