dilluns, de febrer 13, 2006

Prou Estatut, som una nació autodeterminació.

Crònica de la manifestació 11 de Febrer 2006. Plataforma per l’autodeterminació.

La manifestació va aplegar prop de 3500 persones, cap a les 19:30 la manifestació començava a caminar, sota una única pancarta unitària. La manifestació sortia des de la plaça de la universitat i avanç de començar a caminar, una colla de Bastoners i diables van donar el tret de sortida. La manifestació l’encapçalava una gran estelada portada per la colla de bastoners.

L’itinerari va transcorre amb total tranquil·litat, seguida com és normal per un ampli seguiment de policia de paisà. Durant la manifestació es va cridar consignes contra l’estatut, la forces de repressió i en favor de la independència, la unitat dels Països Catalans. Durant la manifestació, el seu pas per via laietana, es va penjar tres grans pancartes des d’una bastida, pancartes demanen el dret d’autodeterminació. Poc desprès la manifestació va acabar a la plaça del rei, plaça que va quedar petita, on es van llegir els manifestos. El manifest de la campanya unitària el va llegir en Xirinacs i tot seguit es van cantar l’internacional i els Segadors. Un cop acabat els actes polítics, van ser el torn del cantautor València Feliu ventura que va donar el toc i final a les jornades sota el lema: Prou Estatut, som una nació, autodeterminació.


Reflexió:
La mani, força be, amb un assistència força acceptable i que feia temps que no es veia a BCN un mani independentista amb tanta participació (sense parlar del 11 de setembre) un 10 a l’organització per aconseguir una mani unitària i sense divisions de blocs, sense el ball de sigles el que malauradament estem acostumats, per fi la desitjada unitat d’acció.
Pel mitjans que disposa la campanya un 10 per la manifestació. Encara que s’ha de fer una reflexió per aconseguir una unitat d’acció constant des de l’esquerra independentista revolucionaria extraparlamentària i deixar les baralles i divisions fora de la construcció d’un veritable contra-poder independentista i socialista. El dissabte es va demostra que aglutinen esforços la imatge del independentisme es molt més forta. Cal reflexionar sobre l’obertura a la societat civil del independentisme revolucionari, per ampliar i fer gran el recolzament social...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada