dimecres, de maig 03, 2006

L’assemblearisme que fa por!

Ahir participava en la meva assemblea territorial d’ERC (Baix Llobregat) em vaig adonar de la importància que té formar part d’un partit assembleari. Ahir la militància va fer servir la veu per dir, per opinar i fins i tot per mostrar públicament el seu desacord majoritari amb la postura que havia pres la direcció respecte el vot a l’Estatut. Sense divisions internes ni trencament ni batalles però amb la discrepància, la pluralitat i la participació directa que fa diferent el nostre model de democràcia interna.
Ara la resta de forces polítiques critiquen que ningú mana a ERC, però és això el que més por fa, que siguem un partit assembleari, diferent i allunyats de visions estalinistes que imperen a la resta. Des del poble més petit del Pirineus fins a la gran ciutat, tots i totes tenim dret a dir la nostra i fins i tot podem arribar a discrepar i no passa res, això es la democràcia, no som un partit que diu amén a tot el que diu la seva direcció, com la resta, aquí s’accepta la discrepància i el debat intern.
Ara cal que els dirigents del partit demostrin la credibilitat i siguin coherents i compromesos amb la militància, sense por i demostrant que som diferents, que no som com la resta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada