dimecres, d’octubre 25, 2006

i si... tot esta al sac i ben lligat?

Tinc la sensació que en aquestes eleccions hi ha gat amagat. Que hi ha un parell de personatges i els seus acòlits que ens estan enganyant. Tinc la sensació que el PSC-PSOE i CIU ja tenen decidit que faran desprès del 2 de Nov. Tinc la sensació que aquells que demanen explicacions a ERC sobre a qui farem president després hauran d'abaixar el cap i preguntar-se des de quan hi havia pactada la sociovergencia.
Crec que la jugada és clara i cada cop que el super "ZP" visita Catalunya i obre la boca ho deixa més clar. A ZP no l'interessa cap pacte amb ERC ja que es un pacte que no beneficia gens la seva imatge a Espanya i encara faria més difícil guanyar a Espanya. També és cert que molts sectors del PSc tampoc volen un pacte amb ERC i prefereixen abstenir-se i arribar a acords puntuals amb CiU. Montilla ho te clar, no vol reeditar un tripartit. En tot aquest mapa polític hi ha qui nomes fa de comparsa, quin trist paper aquells que s'anomenam l'esquerra intel·ligent i estan massa nerviosos tot i la seva pujada, poder ells tenen clar que perdran el cotxe oficial i la cadira.
Per l'altra banda CIU camina en aquestes eleccions com si tot estigués ja guanyat, com si fos veritat que entre retallada i retallada a l'estatut, ell i ZP a la Moncloa haguessin decidit el futur de Catalunya...

Tot això em porta a on sempre, tornem a tenir una situació en que ens seguira tenint lligats a espanya. Seguirem pidolant com hem fet SEMPRE i seguirem cridant i queixan-nos que som maltractats per espanya, que no ens entenent, que ens roben. Seguirem amb la mateixa cantarella de sempre, perquè hi ha qui esta gaudint molt i fa de la cançó el seu programa polític.

Si realment volem transformar, canviar, alliberar-nos, viure millor. Cal apostar per ERC i fer que cada cop hi haguí més escons disposats a canviar i millorar veritablement aquest petit país. La pregunta es, hi ha algú disposat a pactar amb nosaltres i canviar tot això?

5 comentaris:

  1. Jujuju!
    a ZP se li va escapar que el fet que ERC estigués o no al govern és una cosa que hauria de decidir CiU.
    Hmmmm...

    ResponElimina
  2. Y no crees que puede estar también pactado con ERC, o incluso con Piqué??? Creo que el que menos pinta es el Rivera dentro del sistema partitocrático. Mal asunto ese de la gobernabilidad supeditada a los intereses particulares y empresariales. Muy buen post, y deciros que mi catalán está mejorando cada día más, jejejeje
    Un abrazo desde Madrid, escuchando Els Segadors makinero!!!

    Salud

    ResponElimina
  3. Harry, m'alegro que la finestra et serveixi com a mínim de pràctiques de català ;)
    Una forta abraçada per a tu també!

    ResponElimina
  4. Dons no sé si està pactat o no... que voleu que us digui. De vegades sembla que si, altres que no... Dubtes: mil.
    De totes formes, ja he comentat altres vegades (no sé si en aquest blogg) que ningú, NINGÚ, fa política d'esquerra, entenent per "política d'esquerra" afavorir a la majoria tot equilibrant (reduïnt) els beneficis d'una minoria.
    Tret això, que ens queda del panorama polític català? Un grau més o menys accentuat de nacionalisme. Això és el que queda.
    I en base a això, la tria d'ERC (difícil, certament) es limita a: Mas o Montilla?

    ResponElimina
  5. Jo si que crec que existeixin polítiques d'esquerres i de dretes, el problema es que aquí sempre he viscut sota la "dictadura" del centre-dreta. Tant els ajuntaments com a la generalitat.
    i a l'hora de triar és certament difícil....

    ResponElimina