diumenge, d’octubre 15, 2006

És aquesta la seva alternativa?

Avui al comprar el diari he vist que regalaven un vídeo amb el títol de CONFIDENCIAL.CAT. Sempre ens diuen que no podem criticar o opinar si no tenim coneixement de causa. Doncs així que m’he tragat els prop de 55 minuts, d’aquest “documental”.

I desprès del relaxa per Benasc, ha vingut d’emprenyada davant del DVD:

Crec que hi ha manera i maneres de donar una visió de la realitat, crec que hi ha mil maneres valides de fer política, que hi ha mil maneres de desprestigiar i carregar contra un contrincant polític, de criticar la seva feina, etc.. Però no crec que la menar que ha triat CIU sigui una manera honesta, com tampoc ho va ser la campanya del PSC-PSOE amb l’estatut.

No es pot representar una alternativa real si nomes anem a destruir, si diem mentiders i ens dediquem a interpretar la realitat com a nosaltres en vingui be. Crec que l’únic que buscar el vídeo és convertir els adversaris politics en enemics, ja no contrincants politics, si no enemics. Un partit que les enquestes el situant amb una majoria prou amplia no pot fer servir eines dignes de la COPE, ABC o MUNDO. En política no tot si val i jo en pregunto: és aquest el model de política el que representar CIU. Es aquest DVD el que ens posa sobre la taula com alternativa el tripartit? Aquesta actitud no es l’actitud en defensar d’un país i la seva gent, com diuen que pretén. Aquest vídeo és un atac d’un animal malferit, amb ganes de recuperar el poder perdut democràticament. Hi ha qui encara, desprès de 3 anys, no ha paït no governar, com els seus vells amics d’Espanya.

Aquest vídeo no ajuda gens a crear ponts entre el nacionalisme i d’independentisme d ‘esquerres i menys encara ajuda a recupera un bona imatge de la classe política, imatge danyada gracies a totes les sigles.

CIU s’ha equivocat molt i estar ajudant a fer més llargues les distancies. Amb la mentiders, els insults i la manipulació no es construeix cap projecte polític creïble. CIU fa que aquells que vulguin apostar per un govern nacionalista i d’esquerres desprès del 1 de novembre ho tinguin difícil.

Estar clar quines posicions pren cadascun en la línea de sortida d’aquesta cursa que començar aquesta mitja nit. Tornem estar en un moment clau de la historia d’aquest petit país, i el que si tinc clar és que no hi ha cap company de curses que poguí representar un aliat per construir plegats un futur més digna, just i lliure per tots i totes. I també m’han deixat clar que pels dos “grans” partits, nomes és una cursa pel poder i les cadires.

No ens deixem enganyar!

6 comentaris:

  1. The bright side of CONFIDENCIAL CAT:

    posavasos gratis!!
    http://lacinefilia.blogspot.com/2006/10/confidencial-cat.html

    ResponElimina
  2. Homa, el DVD posa en registre electrònic el que els polítics de qualsevol color es diuen cada dia als respectius mitings per a consum de la TV. Jo m'he mirat el DVD i no m'ha agradat, és més, crec que CiU s'equivoca, però mentires, alló que es diu mentires, certament no en diu. Calla coses (que és una forma de mentir), però el que diu és veritat.
    I, com deia la cançoneta dels 70s: La verita mi fa male, lo sai...

    ResponElimina
  3. Esteve, però no compta! tu sempre creus que estem en un moment històric clau i determinant de la història del país!
    Per cert, molt cuca la campanya d'ERC, humans com tu.

    ResponElimina
  4. Estoy con Eva, la campaña de ERC es muy simpática (ese Carod afeitándose es francamente genial). En cuanto a lo que comentas, cualquier partido busca sus cuotas de poder. Para eso están y en función de ello diseñan sus actuaciones. No he visto aún el vídeo, si bien me puedo imaginar de qué va, teniendo en cuenta, como tú bien dices que se trata de la respuesta de un partido que perdió el poder hace tres años. En la política estatal también podemos ver lo mismo en la campaña de descalificaciones iniciada desde el día siguiente de la derrota electoral del Partido Popular. Es una pena que los partidos se olviden de quienes los sustentan y se preocupen únicamente del poder...

    Salud

    ResponElimina
  5. Viam, finestra tinc una pregunta/exercici. Imagina't que les eleccions acaben com els sondejos prediuen. Imagina't que ERC pacta amb el PSOE i fa al Montilla president de la generalitat.

    Ara escriu el post que escriuries lendemà.

    ResponElimina
  6. Desde que la derecha perdió el poder el 14M, el mundo de la política se ha terminado por transformar en dos. Por un lado existe una cara política amable o, valga la redundancia, políticamente correcta como siempre la ha habido. Pero por otra parte, los ataques rabiosos que desde la derecha española se han iniciado en distintos foros (COPE, ABC, Razón, Acebes, Zaplana) han abierto la veda a que cualquiera pueda hacer comentarios hirientes sobre el otro con el único fin, como bien dices en la entrada, de crear al otro como un ENEMIGO.

    Peligroso juego el de CiU. Y más tras firmar ante notario la negativa del pacto con el PP y otras propuestas. ¿Firmará su renuncia al 3%?

    ResponElimina