dijous, de novembre 11, 2010

D'esquerres i independentista. Independentista d'esquerres!

Ara sembla que hi ha qui juga a canviar-se la cara, renta-se-la o embrutar-se una mica més per vendre fum i sortir diferent a la foto, davant de les eleccions al Parlament de Catalunya. Uns que es limiten a criticar els altres i fins i tot a fer cartells per reafirmar coses que tots sabem. Política buida de contingut, de baix to ideològic, on es posa per davant la demagògia i la crítica buida al contrincant, l’estratègia de la por, que el projecte polític i les seves solucions a l'actual situació. També ens trobem amb aquells que ara diuen blanc i demà negre, llencen una proposta i l’endemà la retiren o li posen aigua, fan política de peix al cove, tot i dir que volen el pa sencer. Un panorama que ens portarà després a preguntar-nos perquè existeix desafecció per la partitocràcia actual.

Tot i aquest clima que volen crear tant CIU com PSC, hi ha qui any rere any, elecció rere elecció explica el seu projecte independentista, d'esquerres i republicà. Hi ha gent emprenedora i valenta que ho fa amb la coherència i el compromís de construir una societat més justa i lliure. Feina que es pot tocar i comprovar en tot allò fet a moltes viles i ciutats, i en els 7 anys al Govern de la Generalitat. Nosaltres no renunciem al camí fet fins ara i amb la consciència molt traquil·la tot i el soroll de tribunals, poders fàctics i les famílies de sempre.

ERC ha complert bona part dels seus compromisos, ha fet avançar el país, a nivell social i també ha fet avançar amb passos de gegant el procés d'alliberament nacional. Tot sense posar el carro davant dels bous i dia a dia treballant des de tots els fronts.

Som davant de les eleccions i ERC es compromet a no pactar amb cap força política que no accepti un referèndum d’independència en la propera legislatura. ERC és l'aposta de la gent valenta i compromesa, ERC és l'aposta d'aquelles que creiem que la independència és molt més que esdevenir una estat més del món, perquè la independència només és la eina per construir un estat plenament just, sortir de la crisi, lluitar contra les desigualtats socials, defensar la llengua i la cultura, defensar el territori, la natura...

* Article publicat el numero Novembre 2010 al diari local "Delta"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada