divendres, de novembre 19, 2010

Patrimoni de la Humanitat.. i feina a fer!

Els Castells ja som patrimoni de la Humanitat, això es una gran noticia, un reconeixement a un fet cultural molt arrelat el país. Un reconeixement de tot el que volen dir i son els Castells, molt i molt més que una simple competició d'alçar pisos. Això ens col·loca al mapa internacional i ens segueix projectant dins del país.

Estar clar que es una bona noticia, però també es un bon moment per reivindicar el paper que els castells juga'n dins de la nostre societat i la importància de la seva protecció, ajuda i potenciació, fets que esperem amb la declaració per part de la UNESCO es veiem en les administracions i concretament en el recolzament de les administracions locals en les colles castelleres. El mon casteller no es nomes aquell que a voltes surt pels diaris i televisions, la majoria de colles son colles petites que dia darrere dia lluitem per poder assolir els nostres objectius de la mateixa manera que fem una feina impagable de acollida, integració, cohesió social que massa cops es oblidada...

Així que ara també és moment per també reivindicar una major implicació de les administracions i de la ciutadania per fer més fort el fet Casteller, per creixa i enfortir les nostres tradicions i seguir treballant en els valors que envoltant els castells!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada