dijous, de març 24, 2011

Presentació de la candidatura d'esquerra Castelldefels!

Durant l'acte de presentació.


El meu parlament a la presentació d'esquerra Castelldefels, de passat 19 de Març.

Gràcies a tots i totes per haver vingut,


Avui, el mateix dia que ERC celebra el seus 80 anys, ERC Castelldefels presentem la candidatura de cara a les eleccions municipals. Quina millor manera de celebrar els 80 anys del partit que aquesta, un acte públic on les dones i homes d'esquerra Castelldefels escenifiquem el nostre compromís vers aquest projecte polític, que tot i que molta gent no el voldria tant viu, aquí estem, plantant cara i construint una alternativa des de la radicalitat democràtica que representa.
I a voltes, com escrivia l'Àngels en el seu últim article, les paraules se les emporta el vent i els fets són els que queden, i queden molts anys de lluita i de treball dut a terme fins la data d'avui per gent com la Lluïsa, el Jesús, el Gepi, el Sergi, el Robert, el JR, la Carme, la Núria, la Mònica.... i no em vull deixar ningú...
Com diu el vídeo dels 80 anys, ERC sempre ens hem enfilat a espatlles de gegants i especialment a Castelldefels, la gent d'ERC ens hem enfilat a esquenes d'una geganta que durant 8 anys ha portat la veu del nostre projecte polític a l'Ajuntament, amb coherència i compromís, demostrant que sempre cal posar per davant les idees que els càrrecs. Que tot i tenir la possibilitat de ser part dels dos últims governs, sempre hem seguit coherents amb el discurs d'esquerra i ens hem arremangat a treballar des de l'oposició. Jo personalment he après molt de l'Àngels, el sentit de paraules com compromís, coherència, radicalitat honestedat... Gràcies Àngels per la feina feta i gràcies per la feina que ens seguiràs ajudant a fer.
La feina feta fins ara és la millor manera de presentar-nos a les eleccions. Sabem que partim d'on partim amb la força que tenim, però tinc clar que el proper 22 de maig, esquerra Castelldefels farà els millors resultats a nivell municipal, perquè tenim un projecte polític vigent, amb idees i solucions, com l'Abel, la Núria, el Jordi, i la Laura ens han explicat abans, tenim la il·lusió i el compromís de fer-ho i per mi això és el més important. És important que ens creiem el que fem i que sapiguem transmetre-ho. Amb honestedat, amb humilitat, però amb el cap ben alt.


I hem de seguir reivindicant que tenim una altra manera de fer, que som gestors, però gestor de sentiments, gestors d'un projecte polític, gestors d'idees, i que ens allunyem del gris i ens apropem al groc, al vermell. Que per nosaltres la cultura popular és moltes coses, és un fil conductor de creació de ciutadania, de cohesió social, d'identitat local i nacional i per això tenim un model propi de política cultural. Som radicalment democràtics i per això creiem en la participació ciutadana, però des de la base més democràtica, des de l'obertura dels òrgans de decisió a les associacions, entitats i col·lectius, volem anar més enllà de la participació consultiva. No cal inventar res, però sí reinventar aquells ajuntaments republicans on la participació de la ciutadania era el pal de paller del funcionament diari. No podem oblidar el pensar en la ciutat com una sola, des del Poal fins a Vista Alegre, amb les seves diferències, però com una sola ciutat, on tots i totes siguem ciutadans i ciutadanes de primera, trencant les barreres de la ciutat dispersa que ens han construint els que ens han governat fins ara.
Pinzellades de futur, del futur que volem construir amb les mans de tots i totes. Creiem en la política com l'eina vàlida per transformar la societat, com la peça clau de transformació social. Hem avançat en aquest anys, negar-ho seria negar la major, però esquerra hagués construït una ciutat diferent, un model social diferent i per això ens comprometem a reinventar Castelldefels en aquestes línies.
El capital d'esquerra Castelldefels té nom, i no són números, són aquestes mans i les de molts de vosaltres, són la historia d’un llarg camí de lluites per millorar Castelldefels, són un grapat de papers plens de projectes.


Els que em coneixeu sabeu que sóc optimista, i que dia a dia intento demostrar-vos que tot i els vents que diuen que corren, som prou forts per resistir, per reinventar-nos i per fer els millors resultats electorals el proper 22 de maig. No ho podrem fer sols i segur que el camí serà més fàcil si ho fem entre tots i totes.


Gràcies a tots per haver vingut, gràcies a aquells d'altres colors i matisos que sou aquí, o aquelles que avui heu volgut donar suport a la nostra candidatura tot i que el dia 22 no ens feu confiança, i moltes gràcies aquells que sou aquí perquè d'una manera o altra voleu demostrar el recolzament al projecte polític que representem. Tingueu clar que seguirem amb el mateix fil roig del combat que ens ha dut fins aquí!


Moltes gràcies!


Visca esquerra i visca Castelldefels!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada