dissabte, de maig 28, 2011

Revolta Global (VII) Revolta Permanent (III)

Desprès del 22M, on em vaig presentar a unes eleccions municipals, dins d'un sistema democràtic que jo no he pogut triar, un sistema que molts cops, només cal fer un repàs al blog, he posat en dubte i crec que cal millorar. És Hora de fer algunes reflexions.
Amb el temps he pensat que la millor manera de transformar la societat és construir un veritable contrapoder popular des de la base, des del municipalisme. Cercar la complicitat dels veïns i veïnes per transformar l'entorn local i així construir una alternativa global. I sense cap mena d’incoherència i he escollit ERC com eina política per construir aquesta alternativa.

Mai he renunciat a seguir treballant per la classe treballadora d'aquest país, contra les injustícies socials, contra la precarietat laboral (he estat prop de 2 anys a l'atur i sé de què parlo), contra l'especulació, la destrucció de l'entorn, la repressió del poder, les injustícies socials... Sempre des de tots els fronts possibles combatent el poder establert i no és cap lluita solitària, sinó acompanyat de molts companyes i companyes que tots i totes amb els seus matisos seguim reivindicant que hi ha altres maneres de fer política i que desitgem i treballem per canviar el nostre entorn per construir un món millor des de les nostres viles i ciutats.

Sempre he tingut clar que cal vertebrar una veritable contrapoder, de majories si algun dia volem arribar al màxim de ciutadans possible per poder transformar la societat i fer-ho des de la radicalitat democràtica.

D'altra manera després de molts kilòmetres recorreguts, veig que fallem tots plegats en com fer arribar els nostres missatges, partits d'esquerres, la gent de la plaça Catalunya, els moviments socials alternatius... ja que seguim, ens agradi o no, sense convèncer a la majoria de la gent que cal rebelar-se contra el poder establert. Ni els de la plaça, ni l'esquerra independentista, ni l'esquerra alternativa... reflexionem i no donem les culpes al sistema, que tots i totes tenim dos cames per alçar-nos i prou motius per fer-ho... i encara no hem trobat la clau per fer el salt qualitatiu per sortir de les plaçes

Hem de seguir per tots els camins i per tots els mitjans cercant la revolta global i d'això li dic: “la revolta permanent”, aquella que dia a dia, amb el treball i el compromís, demostrem que estem aquí per canviar les coses, per trencar la baralla i construir una veritable alternativa al model actual de democràcia. Volem un sistema molt més participatiu, volem acabar amb els beneficis dels de sempre i globalitzar la riquesa, volem acabar amb les injustícies socials, construir un país lliure dins d'una societat justa, acabar amb els privilegis d'alguns, acabar amb el sindicalisme sucursalista, amb el capitalisme, amb la societat egoista... consturir una societat prou critica que sigui capaç d’allunyar-se de la critica fàcil i salti de les places el carrer.

Està clar que a tot arreu hi ha de tot, com aquí, com allà i com més enllà. Qui creu en una estratègia més possibilista, més practica, qui abandona la lluita per la foscor i qui es perd en el poder o qui es perd en el somni romantic de ser sempre rebel... però també hi ha qui creu en que els somnis, les utopies i la lluita, amb el combat i el compromís diari és fan realitat... jo soc dels últims i tot i els resultats obtinguts, seguirem aquí, seguirem on hem estat sempre amb les ganes de vertebra una alternativa real.

Ara és hora de pensar, reflexionar, caminar i de tornar a començar, des d’aqui, des d’allà, un bon moment per mirar d’on venim i per decidir com seguir caminant!

Gràcies a tots i totes pel suport d’aquest dies i esta clar que guanyarem!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada