dimecres, de juny 19, 2013

Calella - Montnegre - Calella (BTT)

Com que no puc sortir a córrer i entrenar a peu agafo la bici per cremar-ho tot! Així que de ruta pel Montnegre, surto amb la intenció d'anar fins a Sant Martí del Montnegre amb BTT. Surto des de Calella i vaig a buscar el camí del PR C-146 per la pujada de l'urbanització de la primera rotonda d'entrada a Calella que hi ha després del Far. Segueixo tota l'estona el PR fins al Coll de l'Era d'en Móra. Passo pel turó de les guilles on faig la primera petita parada. Des del coll de l'Era d'en Móra segueixo fins la carretera/pista que em porta fins al collet de Sant Andreu, aquí decideixo baixar per la pista que ens porta a Cal Capità i després a Can Pallofa agafem la pista que passar per sota de Can Buc de les Nogueres i que en una lleugera pujada sense treva ens porta fins al coll de quatre camins. Miro el mapa i des d'aquí agafo la pista que puja fins al coll del porc per anar a buscar el GR92. La intenció és agafar el GR fins a Sant Martí de Montnegre. Arribo al coll del Porc on trobo una senyal plena de indicacions, fins i tot una de les indicacions marca la distància i direcció fins a l'estrella polar!
Agafo el GR direcció a Hortsavinyà (a 3km) i Sant Martí de Montnegre (a 10km) una llarga pujada amb força desnivell fins a L'ermita de l'Erola. Des d'aquí el camí perd desnivell tot i que va pujant fins a Hortsavinyà. Sense aturar-me vaig cap al Coll de Bernat on decideixo anar cap a Sant Martí del Montnegre. La pista és un pujar i baixar sense gaire desnivell que fa que els 7km es facin ràpid i aviat arribo a Sant Martí.
Des d’aquí vull intentar seguir el GR5 per baixar cap a Sant Iscle de Vallalta, no tinc clar si aquest tram de GR5 està en bon estat per poder anar amb BTT i poder agafar el GR5, i com que veig que el primer corriol és difícil per anar amb BTT miro el mapa de l’Alpina i veig que puc fer una mica de volta per la pista per evitar el corriol de sortida. Segueixo primer un petit tram de pista, que és el GR-5 direcció Sant Celoni, i a l'arribar poc abans de la creu d'en Ginestar agafo la pista de l'esquerra que puja i que ens porta a un altre encreuament de camins, GR-92 amb GR-5 i amb la pista que vinc jo. Aquí enfilo ja pel camí de GR5, la pista cada cop que puja es converteix en un corriol que poc a poc és més petit i fa més difícil anar amb la BTT. Alguns dels trams més difícils del corriol els faig a peu, els més drets i els més trencats per l'aigua, tot i que hi ha algun petit tram planer de camí més ample que em deixa pujar dalt de la bici.
Després d’aquest tram arribo al coll de les basses on retrobo la pista en bon estat, la segueixo, encara de pujada, fins arribar al coll de vaivé de la Casanova on iniciem la baixada pel GR-5. En aquesta baixada també faig alguns trams a peu per la dificultat, tot i que segur que molts les podrien baixar dalt de la bici.
Arribo a Can vives de la Cortada i des d'aquí ja no poso cap peu a terra fins arribar a Calella. Arribo per una bona pista a Sant Iscle de Vallalta i des d’aquí ja per la carretera fins a Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol i Calella.

Ruta al meu wikiloc gravat amb Garmin 405cx
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada