dilluns, de novembre 04, 2013

Bessiberri Sud 3030m (Tardor al Pirineu I)

Inici de Novembre, pont i sembla que encara les muntanyes del Pirineu no tenen neu. Així que carreguem la furgo amb tot el material i cap el Pirineu. Dijous de pujada parem a Collegats per escalar un mica, un parell de vies el sector del cinema.





Arribem a aparcament del refugi de Conangles, preparem la furgoneta per dormir, sopem i a adormir pel dia següent pujar cap el Bessiberri. Aixo si dormir sota un cel estrellat com poques vagades pots observar.


Divendres sona el despertador i recollim la furgo i cap al cim, sortim des del refugi i el GR per la pista seguint les indicacions dels Estanys del Bessiberri i del refugi del Bessiberri. El camí primer va per una pista fins prop del Riu que baixa dels estanys del Bessiberri i forma el barranc del Bessiberri. El camí puja per la seva part esquerra del riu, pel mig de una gran fageda amb mil colors de la tardor. Sempre seguim les indicacions de l'estany i ràpidament el camí enfila amb molta pendent fins arribar a l'estany del Bessiberri i des d'aquí seguim les fites i els pals de fusta grocs fins prop del refugi. 
No cal passar pel refugi, així que després d'una parada al llac prop del refugi puguem la pala que guanya desnivell fins arribar a la zona de blocs i pedres previa al coll d'avellaner. Cal anar amb ull per no pedra el camí i saltant de bloc en bloc arribem a la canal molt descomposta que ens porta fins el coll de l'avellaner i ja només ens queda l'aresta final fins el cim del Bessiberi sud. 
Grans vistes de tot el massís de l'Aneto, de tot el Pirineu i fins i tot podem veure Montserrat. Fem les fotos i decidim anar avall tot i voler anar cap el Comaloforno, cada cop hi ha menys hores de llum i no volem que ens atrapi la fosco. Així que baixem cap baix desfent el camí i tornem a dormir a l'aparcament de Conangles.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada