dijous, de juny 05, 2014

Batega el bac 19km i 2800m acumulats


Tornem cap al Pirineus a corre, feia temps que no feia cap cursa pel Pirineus. Amb la primavera i el bon temps, començo a pujar a fer curses al Pirineus. L'any passat ja vaig veure aquesta cursa i el recorregut em va cridar molt l'atenció, pujar i baixar, com les curses de muntanya haurien de ser.. Pugues a una muntanya i baixes i que surtin els quilometres i desnivell que surtin. Així la Batega 19km i 2800m de desnivell acumulat. Aquesta cursa també tornem a fer team Maduixot amb el Marc, , així el viatge i tot plegat no és fa avorrit i seguim parlant de castells. Arribem a Planoles, recollim dorsal i ja es pot comprovar un bon ambient en aquesta cursa. Em trobo amb un vell amic d'escoltes Catalans, el Jordi Baumala que esta dins de l'organització. Tornem el cotxe, escalfem i cap a la sortida. En la sortida em trobo amb un vell amic de curses i sense adonar-nos sortim prop de 500 corredors de les dues curses, la llarga de 19km i la curta de 8km. Ser que els primers dos quilometres son en baixada i que després hi ha 10km de pujada, com ser que patirem massa a la pujada, decideixo sortir ràpid per guanyar temps en aquest primers quilometres, vaig a bon ritma i puc fer prou be els primers quilometres fins l'inici de la pujada.
Quan la cursa entra en els primers corriols i pel vessant nord de la muntanya.
Decideixo conservar, tot i que sempre que puc, en les zones de poca pujada deixo anar les cames i anar poc a poc. En els plans torno a donar gas i així vaig fent la goma amb un grup de davant. En els trams tècnics recupero distancia però en les pujades veig que en falta molta pota i vaig un pel lent. Però vaig be. Així que amb aquesta estratègia vaig fent i em vaig trobant be fins arribar a un tram de pista abans de la ultima pujada forta fins el primer cim. Aquí gas a fons i veig que faig la pista a un ritma prou viu fins el refugi on comença una gran pujada que em deixa tocadet. Sort que conec aquesta pujada fins el cim, és igual que un tram de la marató hivernal de Campdevànol que vaig fer fa uns anys, així que cap mirant a terra i intentar no perdre el ritma. La pujada et porta fins el llom del primer cim, amb unes vistes impressionants de Montserrat i del Pirineus Gironins, com sempre poc temps per contemplar el paisatge, però si per carregar piles i gaudir d'aquest bonic recorregut. Fem la primera baixada fins arribar el coll del costa pubilla i des d'aquí ultima pujada fins el cim un pel justet Veig que la baixada vaig be, tot i q en les pujades les cames no estén prou descarregades. Des del cim i veien el poble de Planoles des de dalt, iniciem la baixada que des de bon inici és sense descans primer un tram de pedra un pel tecnic, pel llom de la muntanya fins arribar al coll i seguir cap baix muntanya avall, pendent avall sense gaire descans. després un petit tram per mantenir alçada i arribar al penúltim avituallament, des d'aquí cap baix per uns corriols que baixen fent esses pel mig d'un bonic bosc. Un descens ràpid i bonic, però que no puc baixar gas a fons, em falta un pel de pota per baixar més ràpid, tot i que poc a poc vaig retallant distancia amb els corredors de davant. això si, en un últim petit tram del final de la baixada una arrel en fa una traveta i vaig per terra. No em faig mal i puc seguir tot i que un pel tocadet, arribem a darrer avituallament i baixem fins el riu. Des d'aquí un bon regal en forma de petits carrers i escales que pugem des del riu fins la plaça del poble de sortida. un final que em fa patir més del compte. Al final arribo a meta amb 2:33:30h i 82 de la General. Amb bones sensacions però amb la sensació que em falta molts quilometres.
Això si una bonica cursa molt bonica i per mi com haurien de ser totes les curses. sortir del poble, puja la muntanya i baixada, sense haver de fer voltes i més voltes per acumular distancia i desnivell. per mi un circuit 100% cursa de muntanya. Així que crec que serà una cursa sempre marcada en el calendari.
Propera parada, 14km de la cursa nocturna de Canet de Mar i despres el 28 el Trail d'ulldeter de 30km.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada