dissabte, d’octubre 18, 2014

i si, seguim treballant!


Sempre és curiós que quan arriben les tempestes els que més rebem som els d'ERC, des de tots els fronts i des de totes les atalaies. Si només fos des d'una part de la plaça ho podries entendre, però quan no són uns són els altres i fins i tot hi ha moments, com ara, que una part de la plaça diu cap aquí i l'altra diu cap allà. Això sí, sempre et fan responsable del suposat desastre i amb certs aires de superioritat i prepotència, alliçonant el que hem de fer i desfer. Com deia el Joan Tardà, som els camàlics de l'independentisme i ja estem acostumats a no rebre cap mena de copet a l'esquena quan fem les coses bé. Tampoc ho esperem i seguim pas a pas, amb les nostres errades i encerts camí de l'alliberament nacional i social.

Som on som per molts motius i factors i espero, quan siguem un país normal, que algú faci justícia i tingui prou visió històrica per reconèixer el paper i els moments claus que ens han portat fins aquí i dibuixar amb claredat qui hi havia al darrera. Això ja ho deixem per quan siguem un país com qualsevol altre.

Però no perdem el temps, que no en tenim molt. Després d'aquestes darreres setmanes i de tots els moviments, crec que hem d'anar cap unes eleccions el més aviat possible. Però no podem oblidar el procés participatiu del proper 9N2014 que cal que totes les forces polítiques que desitgem construir un país nou ens posem les piles per garantir que sigui un èxit de participació. Tinc clar que d'aquell 9N2014 no sorgirà cap mandat democràtic, però sí un mandat moral que ha de precipitar eleccions anticipades. No és la consulta desitjada, però jo crec que el més important és poder exercir el dret a vot com a mostra de sobirania del poble de Catalunya.

Tots els esforços per fer del 9N2014 un pas més en el procés d'alliberament nacional http://www.participa2014.cat/ al mateix temps que buscar i fer més grans les complicitats per construir una majoria social que decideixi en unes eleccions el futur del poble de Catalunya. Una majoria que pugui votar un programa electoral netament i clarament independentista amb un full de ruta clar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada