dissabte, de novembre 22, 2014

III Cursa de la Ratafia #9N2014 25,5km i +1200m

El #9N2014 matinem més que les urnes i anem cap Santa Coloma de Farners. Torno a la cursa de la Ratafia que ja és una clàssica del meu calendari. 2012 2013  No he faltat a cap edició i és una cursa que gaudeixo molt, sempre pateixo, però gaudeixo, sobretot amb les bones baixades tècniques que te. Això si, poder un pel massa de trams de pista tot i que cada any son menys. Arribo després de la diada de castells a Mataró on hem descarregat el primer 4d7 dels @maduixots, amb poques hores de descans, però amb la motivació pels núvols.

Arribem al parc on és la sortida, avui també ve la Marta que aprofitara per fer una volta per la fira de la Ratafia. Aparquem i el ritual de sempre, recollir dorsal, canviar-me de roba, escalfar i cap a la sortida. Surto darrera ja que tinc la primera intenció de sortir tranquil, però com sempre, no ser anar lent i ràpidament estic a un ritma alt en els primers metres que son plans. Quan iniciem les primers pujades vaig al meu ritma sense força i ja veig que les cames no responen com caldria aquestes alçades de cursa. Aixi que amb un ritma tranquil i constant, vaig fent els primers quilometres. Els primers quilometres transcorren entre pistes i corriols i son molt corrible i amunt i avall. Arribem el primer avituallament que per mi esta un pel lluny, al quilometre sis i des d’aquí em deixo anar per la primera gran baixada, on puc recupera un pel les cames i des d’aquí baixar i pujar un parell de cops, amb trams de corriols i algun tram de pista. Vaig amb un bon grup de corredors que anem alternant posicions segons baixem o puguem.

Arribem al segona avituallament (11.4km) al peu del Castell de Santa Coloma de Farners i aquí ens trobem els corredors de la cursa curta. Des de l’avituallament només cal pujar fins el castell, com ser que el proper corriols serà estret, em llenço ràpidament amunt per arribar sense gaire gent al castell i poder baixar ràpid. Baixem per una nova i bonica baixada des del castell on gaudeixo molt i puc anar a un bon ritma fins el tram de corriol ampla que baixar fent unes llargues “S” fins la riera des d'aquí iniciem un tram de forta pujada on cal ajudar-se en algun tram amb les mans, la pujada es dura i gairebé pel mig del bosc. Petita tram de baixada i una petita rampa que ens porta fins un avituallament amb aigua al quilometre 14.8km, aquí em trobo amb uns quants corredors que anaven davant meu tot i que ara venen pel darrera, ja que s'havien perdut en un tram anterior i porten gairebé un quilometre més. Des del tercer avituallament seguim primer per una petita pista que puja poc a poc i que cal fer corren fins trobar-nos amb l'inici del gran mur. Una llarga pujada que cal no despistar-se i anar a bon ritma. Ser que des de dalt només cal baixar un grapat de quilometres, tot i que ser que hi ha un petit mur divertit.

Els primers metres de la baixa es per un corriol dins del bosc que ràpidament ens porta a la pista que ens du fins al quart avituallament al quilometre 17.5. Paro poc i avall! Vaig amb la primera dona, però a la baixada per la pista no la puc seguir, el seu ritma és més alt que el meu i vaig fent ja un pel tocat. Veig que vaig un pel cansat de cames a les baixades i que no puc anar ràpid com voldria i tenia previst. Baixo un bon tram de pista fins trobar-me l'ultim tram de pujada que faig prou be. Avui vaig al reves que sempre, a la pujada vaig be i a les baixades no em trobo del tot be. Un tram de pista i arribem a l'ultim avituallament el quilometre 21,6 on sense voler agafo fanta llimona que en deixar una sensació estranya a la panxa. Segueixo intentant no perdre la roda de 3 corredors que porto davant. Però poc a poc marxen i no els puc seguir. Entrem a la zona dels últims quilometres de baixada per un bonic corriol que és molt divertit tot i que vaig un pel tocat de moral per no poder anar ràpid com sempre. Vaig molt cansat i també noto massa el terra a les trepitjades, tinc la sabatilles molt gastades ja des de fa un temps i crec que aquesta serà l'ultima cursa amb elles.

I pensant amb la sabatilles i veien com alguns corredors em passen en els últims quilometre enfilo l'ultima tram del passeig de parc on esta l'arribada i on la Marta m'espera! Al final em surten 25,5km i 2400m de desnivell acumulat amb un temps 3:04:39 el 53 de 199. No del tot satisfet i amb un regust amarg ja que creia que arriba em millor condició. Falta més entrenament i descansar un pel més!
La propera el diumenge 23 a Colera!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada