dilluns, d’abril 11, 2016

Paüls (I) d'excursió a la Mola Grosa.

Aprofitant que havia de baixar diumengue 10 a Paüls per fer la cursa de la Trencacims, agafem la furgo dissabte al mati per baixar a fer una visita els Ports! Unes muntanyes que son lluny de casa, pero que mai et deixen indiferent.

Aixi que furgo carregada i cap a Paüls, arribem a Paüls i ens trobem el petit poble amb un bullic de gent amunt i avall ja que dissabte era el dia que és feia la prova de 50km. Anem a la zona d'aparcament de furgonetes (al camp de futbol) i a l'hora que esperem al Marc, que també correra la cursa, ens fem el dinar i anem escoltant per la megafonia com arriben els primers corredors del ultra.

Després del dinar i amb en Marc decidim anar a fer una excursió fins el primer cim de la cursa, per un paisatge molt maco.

Sortim del poble pels carrers i seguim el camí marcat amb les senyals de GR i les maques de la ruta dels estels del sud. El camí en els seus primers 2,5km no puja gaire i va fent per pista i algun corriols, fins que entra dins al barranc de Montsagre i comença una gran pujada que puja fins la Font de Monsegre. La pujada és sense treva, per bonic barranc envoltat de parets.

Arribem a la font i fem una bon parada. Des de la font ja veiem la cara nord de la Mola Grosa que sembla infranquejable des d'aquí. Després de recuperar forces seguim el corriol que puja pel dret i en algun tram cal ajudar-se amb les mans fins trobar una escletxa a la roca denominada pas de la finella, ens fa atravesar la paret i canviar de vessant. Des d'aquest punt només falta seguir les fites per la carena fins arribar el cim de la Mola Grosa (1044m). La baixada la fem seguint el camí direcció nord primer per una agradable camí per un bosc fins trobar una pronunciada baixada que ens porta fins un coll de la refoia (850m) hi ha la pista. Agafem la Pista i anem en direcció de pujada fins arribar a la bassa de la Refoia i anar cap el coll roig per tornar a la font de monsegre i baixar pel mateix camí fins a Paüls.

Ruta a Wikiloc gravada APP wikiloc: 

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada