diumenge, de març 05, 2017

1000km amb les NB Fresh foam Hierro V1

Això no es cap bloc de prova de material, ni NB en paga ni en regala parells de sabatilles, però per primer cop he fet 1000km amb unes mateixes sabatilles de córrer. Sempre les trencava o desgastava massa aviat, la sola, la suspensió de la part davantera i fins i tot no havia acabat de trobar unes sabatilles que amb les que en sentit còmoda al 100% i això que he provat molts models, drops, marques... i sobretot llegir molt sobre el tema.
 Així que després d’un desastre amb unes mizuno, vaig decidir provar al model de NB Fresh foam Hierro V1, vaig començar a córrer amb unes NB al principi dels temps i sempre havia guardat una bona sensacions d’aquelles primeres sabatilles de córrer per la muntanya. No vaig tornar a provar mai unes NB fins fa 1000km.
Al principi vaig trobar-les estranyes, algun petit problema d’estabilitat en les primeres baixades i un pel dures en els primers quilometres, però amb el pas dels primers quilometres en vaig començar a adaptar molt be i a tenir molt bones sensacions en tots els terrenys i desnivells, sobretot en les baixades, notant una bona suspensió, que per mi és primordial, una bona resposta amb la trepitjada i recuperant l’estabilitat. També en vaig adaptar molt be i ràpid al drop (diferencia en mm de l’alçada entre la part davantera i posterior, 0mm seria com anar descalç ) mes baixar que he provat mai 4mm. Tot i que des del principi no tenia tota l’adherència que desitjava per treure el 100% de la sabatilla. Son unes sabatilles que et permet entrenar i competir amb moltes condicions diferents i que responen molt i molt be tant en terrenys tècnics com en pistes. Això si, el seu punt dèbil, per mi son les soles, des del principi no tens tota l’adherència que voldries i sobretot al cap de uns 400 quilometres els tacs es desgasten i perd molta adherència i en superfícies de roca i troncs mullats rellisquen excessivament i cal anar amb tots els sentits. La suspensió i la resta de l’estructura aguantar perfectament el pas dels quilometres i la tralla de tot tipus de terrenys. Per això he seguit fent quilometres amb elles sempre vigilant i prenen molta atenció en els trams on sabia que perdia adherència. Amb elles he fent des de curses de rapides de 9/10 quilometres fins a 25 quilometres, fins i tot un 5000m d’asfalt. Terrenys de pirineus, moltes pistes de sauló i sorra i corriols de pedra solta. Fang, pluja i calor d’estiu. M’ha permès competir i entrenar (10 curses i uns 100 entrenaments) recuperant molts bones sensacions en aquest últims temps que he incrementat les hores de monte i en part les bones sensacions son culpa de les sabatilles.
 I la meva agradable sorpresa és que un nou model NB Fresh foam Hierro V2 ha sortit ja i en canviat la sola per una sola de Vibran que pinta molt i molt be. Marca que segur millora i posa una molt bona nota i millora aquest punt dèbil de la versió anterior, a més aposta per un nou disseny de la entresola Fresh foam, per mi la peça clau de la sabatilla. Així que ja les tinc a casa i apunt per començar a donar-li quilometres i seguir donant guerra!
Cap comentari:

Publica un comentari