dimarts, de setembre 13, 2011

Quan les ànsies del poder passen per davant dels projectes polítics.

La notícia del Pacte a Castelldefels del CIU amb PP feia dies que corria pels carrers de la ciutat, però el dia 12 de setembre es va fer realitat i amb quina posada en escena. CIU pacta un govern el dia següent de la diada nacional de Catalunya, una de les més reivindicatives dels últims anys, després dels atacs al sistema educatiu, les declaracions dels dirigents populars, etc... i a més a més, la cap de llista es va presentar a la signatura del pacte vestida de blau, en les fotos no vaig poder comprovar si portava el pin d'una gavina, però que quedava clar el color del vestit.

Però a voltes la memòria és massa dèbil i caldria recordar que no seriem on som, que aquesta foto no s'hagués produït si algú no hagués obert la porta del govern a la dreta catalana, cavall de Troia de l'espanyola. La clau els hi van donar aquells mateixos que a Madrid pactaven amb PP la reforma constitucional, els mateixos que són companys dels 25 diputats i diputades invisibles al congrés a l'hora de defensar Catalunya, però que són els primers comandats per la Chacon i la seva cabra de la "legion" de posar-se a criticar el pacte PP + CIU de Castelldefels amb les mateixes històries de sempre. Però si ells, el PSC, són els que van pactar fa anys amb CIU al govern municipal! amb l'argument que així asseguraven una estabilitat per anys, i així CIU els tornaria el favor que ells necessitessin... i el 2011 puntada de cul i cap a casa!.

Cal recordar que tot plegat ha estat possible amb la companyia de l'eco dels socialistes, els mateixos que ara es posen les mans al cap i criden als quatre vents que la dreta governa a Castelldefels. Però companys i companyes, si vosaltres heu estat governant amb la dreta durant prop de 8 anys anant de la mà!!! Un circ lamentable, on la ciutadania és la que ha perdut i on la política perd credibilitat. Massa tacticisme durant aquests últims anys i poca visió de construir ciutat i ciutadania, de fer un tomb a la política municipal i construir un projecte engrescador de ciutat avançada, plural participativa i oberta.

Està clar que tot ho escric des de la nostra modesta posició, des d'on els ciutadans ens han posat, però amb la dignitat d'haver defensat sempre un projecte polític coherent, que tot i tenir la possibilitat, quan érem a l'ajuntament, no vam voler formar part del govern per coherència i compromís, per dignitat i responsabilitat política. Amb la tranquil·litat que els ciutadans que van donar-nos el seu suport municipal, som conscients que mai hem jugat amb els seus vots i que sempre hem defensat el mateix projecte polític, fora, dins, dalt o a baix.

Aquesta és la força que tenim i per això reivindiquem que hi ha qui aposta per altres maneres de fer política. És difícil arribar a tothom, és difícil fer arribar el nostre projecte, però no és prou difícil com per deixar el camí. Com que seguim entenem la política com la eina de transformació social i no com una repartidora o empresa de treball temporal, seguirem reivindicant, seguirem lluitant, perquè els independentistes d'esquerres som conscients que tenim molta feina a fer per recuperar l'espai perdut, que tenim molt camp per córrer i moltes coses per denunciar i que la nostra voluntat és construir una alternativa real, unint esforços amb tothom per junts construir un Castelldefels millor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada