dimarts, de gener 03, 2012

25/12/2011 Dia de nadal per les muntanyes de l’Atlas.

Ens aixequem de bon matí per pujar cap el refugi del Toubkal, vam pujar amb la sorpresa de tenir guia i una mula que ens portava les motxil·les. Això sí, fins a on la neu deixa pujar les mules. Així que sortim frescos i amb la mula Josefina (nom amb que la va batejar la Marta). El guia, Lassan, surt més tard i ens atrapa al cap d'una hora al poble de la pedra blanca "sidi chamharouch".
Un poble a mig camí del refugi on hi ha una pedra blanca que és lloc de pelegrinatge dels musulmans. Fem una visita ràpida a l'hora que tothom ens demana que li comprem coses (turbants, catifes, pedres...) Fugim dels venedors i cap a refugi del toubkal "Luis Nelter". Pel camí trobem petites botiguetes on menjar i beure. Més o menys a 2800m les mules ja no segueixen, carreguem la motxilla i cap a dalt, primer en un terreny mixte de roques i neu que poc a poc es converteix en un terreny totalment blanc.
Al cap de 4:15h ja som al refugi a 3207m on encara gaudim de sol tot dinant. I amb la sorpresa que per dinar ens porten mini-galets!! el nostre curiós dinar de nadal! I després, a fer vida de refugi, hores d’espera, de beure aigua, menjar i descansar, cal que el cos s'aclimati bé a l'alçada. A les 18h es fa fosc i cap al llit. Compartim habitació amb un grup de 4 persones: 3 catalans i una navarrica amb els quals fem amistat, ells ja porten un dia més aquí dalt.


Vistes des de casa del cosi de Hossein.

Carregar les mules a Armed.

Mulero amb personatge.

Camó de sidi chamharouch:

Poble de sidi chamharouch.
Sidi chamharouch amb la seva zona sagrada nomes per musulmans.

La mesquita i la pedra blanca.



Camí del Refu.


Parada de Taronjes.

Fita, la nostra.

Muleres esperant clientes.

i ja com mules cap el refu.


La marta far probes de carregar petates.

Refugi, ple de neu.

Camí del toubkal des de l'habitació.

Estiraments.

Menjar de nadal, amb Galets!

Ultimes llums del dia.

Escaldor de la llar de foc.

vora la llar de foc. Batelles pel millor lloc.

a dormir...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada