diumenge, de gener 29, 2012

Serra de tramuntana (I)

I ben tornats a Mallorca, uns dies perduts per la serra de tramuntana. Tot i que apunt de no volar, divendres a l'hora d'embarcar veig que m'he deixat el DNI!!! però al final amb el carnet de conduir em deixen volar... uf quins nervis! Tot i que amb aquest viatge vaig aprendre que amb el Carnet de Conduir "en toda España sirve igual que el DNI para identificarte" segons un policia nacional de Palma de Mallorca.
Així, que ja a Mallorca, dissabte de bon mati, anem cap el Coll de Sas Batalla per Pujar al Pic de Masanella pel camí del nord i el coll des prat de Massanella amb les seves cases de la neu, feia més d'un any vaig pujar per la ruta normal.
Així que escollim una nova ruta, una que dona la volta a la muntanya i enfila per l'aresta oest per pujar cap al cim i baixar per la ruta de la font de l'avenc i el coll de la línia per tornar pel camí normal de comafreda i el coll Sas Batalla.
Sortim i anem pujant pel camí resseguint unes marques vermelles que costa de trobar, anem enfilant el camí sense deixar de pujar, passem per les casa de Comadreda i la Font de l'hort. El Camí s'enfila fins el coll des prat de Massanella on trobem un pou de neu i les cases de la neu. Des d'allà baixem una mica de desnivell per trobar al camí que va cap a la cresta oest. Enfilem per una grimpada fàcil que ens porta al primer cim i d'aquí només cal fer la carena fins al Puig del Massanella amb els seus 1364m.
Fem unes fotos, mengem els nostres entrepans i cap a baix pel camí de la ruta de la font de l'avenc i després a buscar el camí que puja des del coll de la línia i que retorna a les cases de Comafreda i cap el coll de Sas Batalla.
I com si no haguéssim tingut prou i encara amb llum de dia, visitem el Port de Sa Calobra i fem un tram del torrent de Pareis amb les últimes llums. Un torrent impressionant amb unes formes rocoses increïbles. No tenim prou temps i quan comença a fer-se tard tornem cap a la Cala i cap a l'aparcament.


 Font de l'Hort


Coll des prat de Massanella

Aresta Est. 

Puig del Massanella amb els seus 1364m.

Baixada cap pel camí de font de l'Avenc.
 Font de l'Avec.


Sa Calobra inici del torrent de Pareis.Camí de tornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada