dijous, de gener 17, 2013

Mar, Roques, platges i història. (Menorca II)

(29/12/12)
Des de feia temps que volia descobrir una platja de sorra argilosa que hi ha a Menorca, havia vist fotos i tenia ganes de trobar-la, així que buscant als mapes, internet i la guia varem trobar les indicacions per anar a la platja Rotja. Aparquem prop del quilòmetre 22 de la carretera de la Maó a Fornells, on pasa el camí de Cavalls que seguim en direcció a les salines. Seguim la pista principal sempre pel camí de cavalls i ens trobem a la dreta la basílica paleocristiana “des cap des port” que val una petita visita. Retornem al camí i seguim per la pista, sempre. Nosaltres no ens n’adonem i seguim tota l’estona el camí de cavalls fins que amb la ajuda del mapa i google maps veiem que ens hem passat del desviament, així que reculem i agafem una pista que surt a mà esquerra on hi ha un gran cartell verd de “no passar propietat privada”. Seguim per la pista fins trobar la primera platja.
Des d’aquí resseguim tota la platja en direcció a la platja “Rotja”. Arribem a una petita cala oberta on no hi ha sorra. Una argila vermella substitueix la sorra de la platja i del fons del mar. Un platja de fang vermell que diuen que és molt bo per la pell. Ens mullem els peus, fem fotos a les formes estranyes de les roques vermelles i tornem cap al cotxe intentant seguir per la platja. De tornada al cotxe ens perdem resseguint vells camins... fins al final trobar la pista principal i tornar pel mateix camí. Visita a Fornells i la seva torre.
Anem fins al far de cavalleria i enfilem direcció a Ciutadella. Pel camí visitem les pedres del poblat prehistòric de torre trencada i després busquem i trobem la naveta des tudons. Amb les últimes llums del dia visitem Ciutadella.





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada