dijous, de setembre 18, 2014

Burriac Atac! 21km de nit i muntanya!


Tornada a una de les dues curses que son fixes sempre el calendari (juntament amb la del Taga2040). el passat 6 de setembre es celebrava la desena edició de la Burriac Atac per mi la sisena participació. Després d'un matí per casa amb la visita de la Neus i la Viky surto cap a Vilassar de Mar, arribo 1:30h abans de la sortida, deixo el cotxe prop de la platja a l'arribada i contemplo la tempesta elèctrica que cau sobre burriac i cap al nord del Maresme, per sort a Vilassar no plou. Fer el de sempre: recollir el dorsal, tornar al cotxe i anar cap a la plaça de l'ajuntament on hi ha sortida.

Aquest any una mica més de 700 participants omplim l'arc de sortida. Entro aviat per poder sortir el més endavant possible, ja que és important poder estar davant per arribar els trams de muntanya amb un grup de corredors que no facin massa tap. Els primers 3 quilometres son molt ràpids tot i que hi haguí trams de pujada, però és pels carrers de la ciutat i les urbanitzacions.

Surto ràpid amb ganes de fer una bona cursa tot i que soc conscient que aquest any en fet més llarga la cursa i poder al final pagaré un pel aquest primers quilometres.

Jo ràpid i endavant, arribo prou be els primers corriols i a la primera pujada fins el primer cim la faig prou lleuger i ràpid. El primer avituallament no paro gaire i segueixo amunt, a les pujades al meu ritma i a les baixades em deixo anar tot i que veig que no baixo del tot be.

Com em conec bona part del circuit , intento economitzar els ritmes i seguir la meva estratègia. Arribo a la zona de les banyeres molt be de cames per poder fer tot el tram corrent, aquí és guanya molt de temps ja que es una falsa pujada per un camí molt tècnic que molta gent fa caminant. Arribo dalt de tot i aquí es fa un tram nou que allarga el recorregut. Baixades i pujades fins el punt més alt d'aquest tram des d'on baixem per una bonica baixada i per un bon tram de pista fins el segon avituallament i seguir fins a retornar el camí de les edicions anterior. Veig el Castell il·luminat davant nostra. Baixada tècnica i petites rampes que ens porten fins el coll abans de Burriac, quan sembla que tens el castell a tocar en el tercer avituallament, tornem a baixar per un camí molt vertical, per donar tota la volta el castell i anar a buscar la pujada més vertical que amb algun tram de petita grimpada puja fins dalt de tot.

Arribo be a l'inici de la pujada, perseguint un grup de corredors que atrapo i deixant enrera els corredors que em persegueixen. El ritma de pujada en el primer tram és un pel més lent del que jo voldria, però es fa difícil avançar a un parell de corredors que van fet tap. En un petit replà els puc avançar i segueixo amunt per intentar enganxar-me el grup que hi ha més endavant. Arribo el castell i ara toca llançar-se avall per un baixada de vertigen que ens torna el coll de castell, petit avituallament i cap baix per la pista ampla. El ritmes es prou viu, tot i que segueixo amb la sensació de cames pesades que fa que no baixi com voldria, a més a més el nou frontal baixada l'intensitat de la llum i em fa anar un pel més lent. Tot i que il·lumina molt més que els que havia portat fins ara.

Arribo a l'ultima pujada prou be i veig que aguanto be la posició amb un parell de corredors davant i uns altres darrera, però sense pensionar. Des de dalt del turo, queden uns 6km on gairebé tot és de baixada, així que intento deixar-me anar, primer els prop de 3 quilometres fins al darrer avituallament que esta a la plaça de Cabrera i des d'aquí ja per pistes i carreres fins a la platja. El canvi de recorregut que elimina la pujada que existia després de darrer avituallament per l'urbanització de cabrera de les altres edicions, es un gran encert, així que amb un tram pla i amb baixada intento anar el més ràpid possible. Retallo distancia amb un corredor que tinc davant per sempre prou lluny per fer impossible avançar-lo però no aconsegueixo deixar un corredor que tinc enganxat des de el darrer avituallament de Cabrera. Quan arribo els últims quilometres de platja veig com intenta avançar-me però veig que no va massa ràpid, així que faig un sprint final per entra abans que ell, ja que en cap moment de la baixada m'ha ajudat a poder mantenir el ritma. Aixi que gas a fons i entro primer que ell. Així arribo amb un temps de 2:34:17 i el 65 de la general masculina dels prop de 542.

Un bona cursa on surto motivat i amb ganes de mes quilometres de muntanya. Veig que em falta acumular distancia i temps en els entrenaments, però segueixo gaudint de les curses i sense patir cap lesió que és el meu gran objectiu aquesta temporada.

i que dir de la Burriac Atac! doncs per mi una de les millors curses de muntanya, sobretot per la màgia de la combinació de la nit i el recorregut que es prou tècnic i difícil. Al nou tram i distancia és un gran encert que millora encara més el recorregut i fa que sigui una gran cursa de muntanya. Per poc que poguí tornarem l'any vinent!

Propera parada al Taga2040 al proper 21 de Setembre, 26.3km i prop de 1900 de pujada, (3800 acumulats) tornada a les curses d'alta muntanya i que per mi son l'essència de les curses de muntanya. Sortir del poble, pujar a uns cims i tornar al poble.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada