dilluns, de setembre 22, 2014

Maduixots, 20S, Seguim amunt!

Fa uns mesos vam llaçar la campanya 7embre, volíem aprofitar la diada castellera de la Festa de la Minerva de Calella, on compartiríem plaça amb Minyons i Castellers de Cornellà, per dur a plaça els nostres primers castells de set. Després de setmanes treballant, vam arribar a aquest dissabte encara amb feina pendent per poder dur els castells de set a plaça amb les màximes garanties. Així que divendres ja ens vàrem plantejar fer una actuació de màxims en tots els sentits, màxima dificultat i amb les màximes garanties. Així els nostres objectius eren descarregar P4cam, 5d6, 7d6, 2d6, P5 i 4xP4 i Pilar al Balcó.

Vam fer l'entrada a plaça amb el pilar de 4 caminat que cada dia el fem més ràpid i millor i que era el nostre novè pilar de quatre caminat de la temporada. Minyons i Cornellà també van fer l'entrada a plaça amb els seus P4 i començàvem la ronda de castells.

L'ambient a la colla era molt més relaxat que el de la setmana anterior, sense la pressió dels castells de set estàvem a plaça molt més relaxats i distesos. Iniciàvem la primera ronda tancant la pinya del 5d6. El cinc es va pujar bé, amb amb un parell de canvis respecte a l'últim fet a Pineda, ara estrenàvem un baix, un nou segon a la buida i una nova dosos a la torre. El castell anava a bon ritme i molt segur. Així fèiem el nostre quart 5d6 de la temporada, prou ràpid i segur, i així ja comencem a pensar que cal treballar-lo per seguir amunt. Minyons feia un bonic 2d8f i Cornellà un 5d6 molt lleuger tancant la primera ronda.

En segona ronda afrontàvem un castell que teníem moltes ganes de tornar a fer, ja que només l'havíem pogut carregar a Arenys i que degut a ser un castell que mobilitza molta gent no l'havíem pogut portar a plaça fins diumenge quan teníem totes les peces, tant de tronc com dos cordons mínims de pinya. Així que encaràvem el 7d6 amb moltes ganes i amb un tronc molt diferent al primer que vàrem fer. Més reduït de pes en tots els pisos. El castell pujava molt bé, amb molt bones mides i ràpid, col·locats dosos, aixecadors i després de fer la primera aleta, la rengla del mig del set va començar a perdre la mida ràpidament, l'enxaneta sense pensar-ho gaire i amb els dosos lluitant la posició va fer la segona aleta i va començar una descarregada d'aquelles lluitades, amb els segons del tres fent de primeres del terç. Una descarregada que feia vibrar la plaça i que vam celebrar molt! Així descarregàvem el primer 7d6 de la nostra petita història, després de només haver pogut carregar-lo Arenys el passat més de juliol. Posàvem sobre la taula que també hem après a lluitar els castells i no donar-los per perduts!

Després de nosaltres, minyons va fer un 3d9f que feia que Calella esdevingués plaça de nou, un tres que veia des de la soca i que ens deixava bocabadats a tots i totes els que omplíem la plaça de l'Ajuntament, una plaça que sempre acull molt bé els castells. Seguidament Cornellà fa un bonic 3d7.

I en tercera ronda anàvem a pel 2d6, un dos de sis amb la mateixa alineació que el de Pineda i que pujava un pèl nerviós, fins que l'enxaneta no va arribar a dosos no es va tranquil·litzar. Amb l'aixecadora col·locada, l'enxaneta molt decidida feia l'aleta de la quarta torre de sis de la temporada. La descarregada molt més tranquil·la. Gràcies també a la feina de la pinya que diumenge van ser una roca i van demostrar que tot i que cal seguir treballant molt i molt més, hem anat creixent pas a pas en tots els sentits i posicions.

Minyons tancava la seva ronda de castells amb 5d8 de postal i Cornellà completava un 4d7 amb molta facilitat.

En ronda de pilars, Minyons feia un P6 amb facilitat que deixava molt petits tots els que vam fer després. Nosaltres portàvem un P5, l'últim només l'havíem pogut carregar a Pineda i teníem la sensació que els P5 que portàvem a plaça no feien justícia a la feina feta a l'assaig. La setmana anterior l'havíem descarregat 2 cops a l'assaig i portàvem un grapat de pilars de 4 nets. A més a més estrenàvem la dosos a plaça ja que ens havíem vist obligats des de Pineda a canviar-la. Així que un pèl més nerviós que en els anteriors, em col·locava com a l'assaig, sense presa i amb seguretat. La dosos remuntava suaument i es col·locava, l'enxaneta pujava més ràpida que mai i sense adonar-me ja feia l'aleta i baixava ràpidament, la dosos feia el mateix i jo esclatava d'alegria!! Així completàvem el segon pilar de cinc.

Després del pilar de cinc de Cornellà, vam fer 4 pilars simultanis amb moltes estrenes que tot i que tots quatre es van carregar molt bé, a la descarregada i per un mal entès amb l'enxaneta i nosaltres un pilar acabava caient. Així que descarregàvem 3 pilars de quatre i un de carregat. Amb el pilar al balcó arribàvem als 101 pilars de quatre fets per la colla aquesta primera temporada.

Dissabte va ser una diada impressionant, on vam recollir el fruit dels assajos intensos d'aquests últims mesos. Vam portat els màxims castells que teníem amb les màximes garanties per descarregar-los i vam demostrar que quan hi som tots i totes, quan tothom treballa pel mateix objectiu som capaços de fer-ho possible. I cal tenir clar que de la feina feta en els castells de set, hem tret molt de suc, hem après molt, hem suat i hem anat i estem seguint anant perquè ja hem agafat un camí que no té volta enrere! que volem anar pis a pis i pas a pas, que volem anar a bon ritme per poder gaudir dels castells! Tenim les eines, tenim les ganes, la il·lusió i els somnis! ara només cal seguir treballant cada dimarts i divendres i aviat recollirem els resultats! Amunt maduixots!


Pd4 Cam ( Foto de http://www.tinovalduvieco.com/)
5d6 ( Foto de http://www.tinovalduvieco.com/)
5d6 ( Foto de http://www.tinovalduvieco.com/)
7d6
2d6
P5
4xP4 (3+1c)

P4 Balco

Maduixots

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada