dimecres, de gener 24, 2007

Antisistema? Jo sí!

Ara resulta que no pots dedicar-te a la política "oficial" si et consideres antisistema. (Amb aquesta afirnació no estic defensant a l’Imma Mayol, que quedi clar.)

Aquí crec que hi ha gran confusió amb el mot, però si antisistema vol dir estar contra del sistema capitalista, jo sóc antisitema. Si antisistema vol dir no estar d’acord amb aquesta democràcia, jo soc antitistema... tot això per mi és compatible amb lluitar des del dintre del sistema per transformar la societat i plantejar un sistema polític i econòmic diferent. O aquells que pensem així ens hauríem de dir "altresistema".

Un altre debat és valorar si aquells que diuen ser antisistemes treballen per una altre món possible. Jo aquí no jutjaré a ningú, però nomes dic que hi ha qui molts cops es posa samarretes amb eslògans per quedar be a les fotos i tenir contents a amics, amigues, coneguts i conegudes del partit.

Jo reivindico que aquells que pensem que una altre món és possible i ho fem des de la crítica al sistema actual establert, també tenim lloc dins del sistema polític actual i fins i tot dins de certs partits politics. Si no com podem lluitar per transformar-lo, des del monte o des del passeig de Gracia trencat aparadors i cabines telefòniques? poder és el que pretenen aquells defensors del sistema, que hi hagi veus crítiques que fan servir la violència com a única eina per lluitar. És més fàcil atemorir a la ciutadania dels canvis si aquells que propugnen un canvi en l'ordre establert són tillats de terroristes, violents...

4 comentaris:

  1. Jo també.

    El canvi és necessari: Cal que el fem possible!

    ResponElimina
  2. mira't l'article d'en Partal sobre aquest tema avui : http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=2245343

    Diga-li com vulguis però realment trobo un desproposit que la Mayol obri la boca per dir això quan després aplica mesures com les que se li coneixen (recordem alguns desallotjaments on estava desapareguda, quan es va fer fora els immigrants de pl. Catalunya amb ella com a alcalde en funcions…) en fi que si els polítics us queixeu del descrèdit social que teniu sou vosaltres qui us heu de mullar i exercir l'autocrítica com a col·lectiu, sense caure en el corporativisme fàcil "en política, com a tot arreu, hi ha de tot".

    Doncs a mi només això no em val, sino que desde dins heu de lluitar perquè aquestes actituds no es produeixin i quan així sigui les heu de denunciar i no pas deixar-les passar i mirar cap una altra banda.

    Realment l'episodi aquest m'ha fet molta ràbia! Ens veiem,

    uri

    ResponElimina
  3. Vaja, gairebé res a afegir al comentari de l'uri, més que expressar el meu acord amb ell.
    Sí, suposo que es pot ser antisistema, i malgrat tot treballar activament des de dins el propi sistema. I sí, suposo que abans caldria aclarir què vol dir sistema i què vol dir antisistema.
    Però una cosa és treballar des de dins el sistema, i l'altra és treballar (com va dir en Trias) des de dins el cotxe oficial, i com a tinent d'alcalde d'un govern municipal que ha sigut de tot menys antisistema.
    Crec que la Mayol ha sigut en el millor dels casos hipòcrita. Crec que a ella (i no és la única) li agrada aquest paper de ser "els de debò", l'esquerra intel·ligent i els nens rebels, defensors de les causes perdudes. Per un dia, que defensin les causes que encara no estan perdudes, com els temes de la immigració o els desallotjaments de que parlava l'uri, i que demostrin que realment són "de debò".
    Fins llavors, per mi, que es declarin antisistema és una pixada fora de test. N'hi ha per llogar-hi cadires!

    ResponElimina
  4. Esta clar que els polítics som jugats pel que diem en campanya i desprès fem. A mi no en costa fer autocrítica i dir que no estem fent les coses be com a conjunt. La majoria dels polítics i partits, últimament han deixat en el calaix la seva ideologia. Hi ha una mancança de referent polítics, de polítics amb majúscules que realment actuïn amb acord del discurs que predicant, amb compromís i dignitat... polítics propers a la gent que s'enfrontin veritablement el sistema per transformar-lo. El cas de l'imma mayol... ja sabeu que penso jo d'aquells que diuen dir-se de debò...

    ResponElimina