dilluns, de maig 26, 2008

Ara, amb més raó encara!

Després de les pluges i l'estat actual dels embassaments. No hi ha cap motiu més per començar amb la construcció del mini-transvasament. Si realment es tira endavant és una demostració més que les denúncies de diversos col·lectius, plataformes, etc... que aquesta infraestructura te fins especulatius serà certa.

Ara un govern que realment aposti per implantar una nova cultura de l'aigua i que es declari antitransvasament, ha d'aturar la construcció de la infraestructura. Cal que amb el temps que hem guanyat amb les pluges d'aquests últims dies seguim posant fil a l'agulla per implantar una veritable cultura alternativa de l'aigua. Crec que es bàsic seguir invertint en la millora dels sistemes de regadiu, en la dessanilització, la millora de les conduccions de l'aigua, seguir recuperant els antics pous i fent servir les aigües freàtiques, etc... No cal inventar res....

Els transvasaments no són la solució.

+ info:
un alcalde acusa medi ambient de fer favors.

3 comentaris:

  1. Això de "la nova cultura de l'aigua", en la meva opinió és una collonada. Però tens raó en que cal cercar idees per abastir d'aigua a una població que ha augmentat en més d'un milió de persones en els darrers 7 o 8 anys.

    Ara, les dessaladores (que per cert, vam amb energia - petroli o elèctrica -) tenen una vida útil de 15 anys (20 a tot estirar). Però d'acord amb millorar els regadius (de fet funcionen amb la tecnologia que van portar-nos els àrabs ara fa 800 anys, poc més), també cal millorar la xarxa de distribució, que perd un 20% del cabal... Algú ha sentit a parlar en tot aquest enrenou a la companyia distribuidora? (que per cert, té uns beneficis que maregen - i està participada per La Caixa -).

    I finalment, això de l'antitransvassament, la veritat no ho entenc. Un dia caldria que algú m'ho expliquès amb calma.

    ResponElimina
  2. Hola y bienvenida a esta "finestra". jejej, aunque sea de ERC esta abierta a todos i todas!
    Pronto estarán los vídeos i fotos de la Patum, pero ahora estamos en medio del traslado de piso!!
    también fue un gusto conocerte y descubrir, aprender y escuchar de otras luchas en la península. Esta claro que contra mas se globalice la resistencia mas cerca estaremos de la victoria!
    un abrazo y visito el teu blob i nos vemos por aquí!

    ResponElimina
  3. Jo tampoc entenc quin és el problema amb el transvasament. És la millor opció per evitar el desastre econòmic -és a dir gent sense feina- que implicaria quedar-nos sense aigua a la ciutat de Barcelona. Preocupar-se pels peixets de l'Ebre està bé, però només un cop els humans tinguem resolta la subsistència, i fins i tot el lleure. És més, prefereixo que els catalans es puguin banyar en piscines i fins i tot jugar a golf que no pas que els peixos de l'Ebre tinguin més metres cúbics per nedar.

    L'ecologisme s'està començant a carregar el món, si més no ja s'ha carregat un quants cervells.

    ResponElimina